Stekt torsk med spekeskinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt torsk med spekeskinke

Det er godt med noe salt å spise sammen med fisk, og kanskje spesielt torsk. Jeg elsker jo lettsalta torsk med sprøstekt bacon ved siden av og massevis av smeltet smør på melne poteter. Da snakker vi barndomsmiddag som veldig godt har tålt overgangen til voksenlivet! Dagens torskemiddag er torskefileter surret i spekeskinke servert med gulrot kokt ris. Veldig godt det også!

Utfordringen med torskesteking er å sitte igjen med et stykke fisk, etter endt steking, som ikke er tørt, men saftig og som flaker seg helt perfekt. Torsk er en mager fisk, og når du bruker en ren filet, er den enda mer sårbar for å bli tørr enn om du for eksempen damper eller koker (trekker) en skive hvor beinene fremdeles sitter på. Så, ikke bruk for sterk varme når du steker og ikke stek den lenger enn nødvendig.

Du kan gjerne bruke bacon til denne retten, istedenfor spekeskinka som jeg bruker her.

Har du mer spekeskinke på lager, kan du også lage denne deilige pastasalaten med spekeskinke. Synes du middagen blir pinglete uten en skikkelig saus, kan du lage knallgodt Sandefjordsmør og servere til.

Stekt torsk med spekeskinke

Dette trenger du for å lage stekt torskefilet med spekeskinke til 4 personer
4 1/2 dl vann
1/2 ts salt
3 dl ris
4 gulrøtter
600 g torskefilet uten skinn og bein
4 skiver god spekeskinke eller bacon
pepper
2 ss olivenolje
1 ss smør
noen timiangreiner

Start med risen, for den trenger lengst tid. Kok opp vannet og saltet i en kasserolle. Skyll risen godt i kaldt vann til vannet blir blankt. Ha risen i det kokende vannet og legg over et lokk. Kok risen i 10 minutter. Skru av varmen og dekk kasserollen med ett eller to kjøkkenhåndkleder slik at varmen beholdes. La det stå slik i 10-15 minutter til.

Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann i 6-8 minutter til de begynner å bli myke.

Dryss over litt salt (husk at spekeskinken er salt også) og godt med pepper på torskestykkene før du ruller spekeskinken rundt. Ha oljen i en stekepanne og stek fiskestykkene på litt over medium varme i 2 minutter på hver side. Ha i smøret og la det smelte. Bruk en skje og øs smøret over fiskestykkene før du legger på et lokk, trekker panna av varmen og lar fisken ligge her i 5 minutter.

Her har jeg fordelt risen i små vætede skåler som jeg så hvelver over på tallerkene. Dryss over litt timian ved servering.

Stekt torsk med spekeskinke

2 kommentarer til “Stekt torsk med spekeskinke”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon