Torsk er en stor favoritt på middagsbordet! Her skal du få en veldig god fremgangsmåte på hvordan du kan tilberede torskefileter og bestandig få et saftig og godt resultat! Les lengre ned i fremgangsmåten.

Til dagens torsk serverer jeg stekte biter av chorizopølse og bønner i tomatsaus. Superkjapp og god middag! Kos deg!

torsk-med-chorizo-og-bonner

Stekt torsk med chorizo og tomtatbønner

til 4 personer

500 g torskefilet
1 ts flaksalt
1 ss olivenolje
20 g smør
100 g chorizopølse
1 boks, ca. 400 g, bønner i tomatsaus

grønnsalat og kokt ris til servering

Skjær torskefileten i passe serveringsstykker og dryss over saltet på både over- og undersiden.

Har du to stekepanner, kan du steke både chorizoen og torsken samtidig. Hvis ikke, steker du chorizoen først og lar torsken ligge å trekke inn saltet imens.

Fjern skinnet på chorizopølsen før du skjærer den i terninger på ca. 1 x 1 cm. Ha dem i en stekepanne og stek bitene på litt over medium varme til de får en sprø skorpe og blir gylne i fargen. Det er så mye fett i pølsene at du ikke trenger olje i stekepannen. Legg dem til side og vask ut av stekepannen.

Ha oljen i stekepannen og varm den til litt over medium varme. Legg i fiskestykkene. Stek dem i nøyaktig to minutter på hver side. Trekk stekepannene bort fra varmen. Fordel smøret i små terninger oppå fiskestykkene, legg over et lokk og la fisken hvile i 5 minutter. Da er den klar for servering.

Hell tomatbønnene i en kasserolle og varm dem opp, uten å koke dem. Rør i bunnen noen ganger slik at de ikke setter seg fast.

Server kokt ris og en frisk grønnsalat til!

God middag!

torsk-med-carrybonner-4torsk-med-carrybonner-3

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *