Pannestekt ørret med bacon, tomater og sitronsmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Pannestekt ørret med bacon, tomater og sitronsmør

Noen ganger kjenner jeg at jeg blir nesten litt misunnelig på Rema 1000 fordi de har et så utrolig bra slagord: «Det enkle er ofte det beste!»  For jeg synes det passer til så mye her i livet. Også til mye av maten som jeg lager og spiser. Sånn som denne ørretmiddagen: sprøtt bacon, korallrød ørret, cherrytomater, smør, sitron og nypoteter. Ikke spesielt fancy råvarer, og du får kjøpt dem i alle dagligvarebutikker – iallfall når nypotetene er i sesong!  Og du og du så godt det smaker!

For meg er dette en herlig middag som passer like godt på en onsdag som en søndag! Den er lettvint og enkel å lage, og den smaker smashing godt!

God middag!

Ingredienser

Pannestekt ørret med bacon, tomater og sitronsmør
120 g bacon
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
600 g ørretfilet med skinn, uten bein
1 ts salt
nykvernet pepper
16 cherrytomater
40 g smør
0.5 sitron

Til servering
800 g nypoteter
1 ts salt
1 grein timian

Slik gjør du

Skjær baconet opp i småbiter før du har det i en stekepanne og steker det på medium varme, til det blir gyllenbrunt. Ta det ut og legg over på kjøkkenpapir, slik at det holder seg sprøtt. Tørk ut baconfettet fra panna.

Finhakk hvitløkfeddene og ha dem i stekepanna sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter. Krydre ørretfiletene med salt og pepper. Skru opp varmen på stekepanna til den blir litt over medium varm – og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned. Jeg skriver «skinnsiden ned» selv om skinnet eventuelt ikke er med. Er det skinn på fisken, lar du det være med under stekingen og fjerner det etterpå om du ikke vil spise det. Jeg elsker spørstekt fiskeskinn!

Stek ørretfiletene i 4 minutter. Vend fisken og stek den i 3 minutter på den andre siden. Legg samtidig i cherrytomatene og la dem steke med.

Ha smøret og sitronsaften i stekepanna og la det smelte sammen. Bruk en skje til å øse det over fiskestykkene helt til slutt.

Dryss over baconet like før servering.

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hakk opp timiangreinen og dryss over potetene før servering.

Denne oppskriften er fra boken min «Fru Timians beste sommermat», og bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon