Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyll

Salte baconskiver til smaksrik og rød laks. Skikkelig godt, skal jeg fortelle deg. Lettvint er det også, og da er alle fornøyde. Selv om jeg holder på mer med mat enn mange andre, flommer ikke hodet mitt over av gode middagsforslag hver eneste dag det heller. Ikke blir jeg hyperinspirert av å gå i de vanlige dagligvarebutikkene rundt meg heller, så da gjelder det å ta en dypt magadrag eller to (ikke med røyk vel og merke, men av god gammeldags friskluft) og håpe på at en kreativ celle eller to våkner til liv.

Denne middagen er muligens ikke så frykteilg kreativ, men den er god, enkel og du får tak i alle råvarene i nærbutikken – kanskje med et unntakk innimellom. Det er ikke bestandig at de har fersk mozzarella her på bydga, men det funker helt fint uten også. Eller jeg kan bytte den ut med to skiver vanlig hvitost.

Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyll

Oppskrift på baconsurrede laksefileter med mozzarella

til 4 personer

4 laksefileter
1 ball fersk mozzarella
12 spinatblader
4 lange eller 8 litt kortere skiver bacon
hyssing
salt
pepper
asparges eller aspargesbønner
poteter, ris eller pasta

Sett stekeovnen på 180 grader og finn fram en ildfast form.

Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyllFjern eventuelle bein og skinn på laksefiletene. Vask spinaten og del opp mozzarellaen i 4 biter. Rull spinatbladene rundt hver mozzarellaklump. Legg spinatballene midt på filetene og brett filetene rundt. Surr baconskivene rundt der igjen og fest det hele med hyssing. Plasser rullene i den ildfaste forma og sett den midt i stekeovnen. Stekes i 15-17 minutter til baconen har blitt gyllenbrun og osten er smeltet.

Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyll

Kok asparges eller aspargesbønner og server til sammen med ris, pasta eller potet.

Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyll

 

4 kommentarer til “Baconsurret laks med spinat- og mozzarellafyll”

  1. Hei, dette så godt ut. Har du laget dette med annen fisk enn laks?? Det er ikke alle i familien som vil ha laks, så vi bruker mest torskefilet.

  2. Hei Susanne! Jeg har ikke lagd akkurat dette med torsk, mne både spinat og bacon smaker iallfall kjempegodt til laks, så det ville jeg prøvd. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon