Familiepizza i langpanne – med tomatsaus og chorizo

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Familiepizza i langpanne – med tomatsaus og chorizo

Min barndoms pizzafavoritt – pølsepizza – er veldig populær her på bloggen! Her kommer en ny stor favoritt! Dette er egentlig en tynnbunnet italiensk pizza, som jeg har kjevlet stor nok til å dekke langpannen.

Bruk så høy varme som du greier i stekeovnen din når du steker pizzaen. Og har du en pizzastein, er det veldig fint å bruke den også. Du kan også sette stekebrettet inn i stekeovnen før du begynner å steke pizzaen, slik at det er skikkelig varmt. Så lager du pizzaen på et bakepapir og bare lar det skli over i langpannen. Eller på et vanlig stekebrett. Ettersom pizzaen er så tynn, trenger du ikke de høye kantene på langpannen.

Vanligvis bruker det å være nok med en langpannepizza til en familie på fire, men ettersom denne er så tynnbunnet og det er såpass lite mettende fyll på toppen, er det mulig at du må lage to (oppskriften under er til to!). To blir for mye for oss fire hjemme, men kald pizza er bestandig særdeles populær restemat her hjemme, og det er det kanskje hos deg også?

Kanskje dette blir en ny stor familiefavoritt hos deg også?

Jeg bruker Jan Vardøens veldig gode pizzaedeigoppskrift i denne pizzaen også. Etter at jeg lagde den første gang, har den virkelig blitt en gjenganger her i huset. Deigen er utrolig god å jobbe med!

familiepizza med tomatsaus og chorizo

Oppskrift på langpannepizza med tomatsaus og chorizo
nok til 2 langpannepizzaer

Deig
500 g hvetemel, gjerne et finbakstmel,
½ ts salt
¼ pk gjær, fersk eller tørr
3 dl lunkent vann
½ dl extra virgin olivenolje

Tomatsaus
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
1 ts tørket oregano
2 bokser hakket, hermetisk tomat
nykvernet pepper

Topping 
200-250 g chorizopølse
250 g revet hvitost
125 g fersk mozzarella
basilikum

Ha alle de tørre ingrediensene til bunnene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett oppi bakebollen. Ha i vann og olivenolje og sett elt deigen godt sammen. Jeg bruker å la kjøkkenmaskinen gå på laveste hastighet i 15 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til den har fått dobbel størrelse, ca. 1 time.

Sett stekeovnen på så høy temperatur som du kan og legg inn en bakestein hvis du har. Bruk gjerne varmluft. Du kan også legge inn to stekebrett – som du skal steke pizzaene på etterpå.

Mens deigen hever og stekeovnen blir varm, lager du tomatsausen. Finhakk løken og hvitløken og ha det i en kjele sammen med olivenoljen, salt og oregano. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken blir blank. Ha i opphakkede tomatene og la det koke opp. La sausen småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Riv osten og del den ferske mozzarellaen i mindre biter. Skjær chorizopølsene i skiver.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i to. Kjevle så hver del ut til den passer et bakepapir like stort som stekebrettene dine.

Legg bunnene på hvert sitt bakepapir. Fordel utover tomatsausen og osten. Så legger du chorizopølsene over til slutt.

Sett pizzaene i stekeovnen. Bruker du varmluft kan du steke begge samtidig. Men har du en bakestein, og bruker over- og undervarme, steker du én og én pizza.

Hvor lang steketid du trenger, avhenger av hvor høy temperatur du får på stekeovnen. Min går til 300 grader, så jeg steker pizzaen på 7-8 minutter. Så må du bare øke steketiden ut fra det.

Dryss friske basilikumblader over ved servering!

familiepizza

Kos deg!

 

 

 

2 kommentarer til “Familiepizza i langpanne – med tomatsaus og chorizo”

    • Hei G! Det burde egentlig stå at du skal sestte på varmluft, og da kommer det på det samme hvor pizzaen står. Bruker du over- og undervarme, kan du sette den på hakket nedenfor midten. 🙂 Jeg skal rette opp i oppskriften med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon