Tex-mexburger med salsa og guacamole

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tex-mexburger med salsa og guacamole

Jeg trenger jammen ikke mange oppmuntringer  for å legge en hamburger på grillen! Saftig, hjemmelagd hamburger er bare helt utrolig godt! Og ja, burgeren skal være så saftig og det skal være så mye digg på den at det renner nedover haka når du spiser. Så utstyr deg selv, og gjestene, med nok servietter til at anstendigheten fremdeles kan være sånn nogenlunde.

Til disse burgerne bruker jeg svinedeig i tillegg til chorizopølse som jeg deler opp i små, små terninger. Og så tilsetter jeg en god del mer krydder enn jeg bruker i en straight hamburer. Skikkelig tex-mex skal rive litt i smaksløkene. Du tilpasser selvfølgelig styrkegraden ut fra dine egne preferanser.

Ettersom det er tex-mexburgere, bruker jeg chipotlepepper i denne oppskriften. Chipotle er en mexicansk chilipepper som brukes veldig mye i det mexicanske kjøkkenet.  Det er tørket, røkt jalapenopepper. Men la det ikke stresse av det faktum at du ikke får tak i det på din lokale butikk. Du kan gjerne bruke helt vanlig chili, og det selger i alle steder.

Får du tak i ferk, nyplukket mais, er det utrolig lekkert å grille dem på samme måte som jeg har gjort her.

Tex-mexburger med salsa og guacamole

Dette trenger du for å lage 4 tex-mexburgere med salsa og guacamole
100 g chorizopølse
400 g svinekjøttdeig
10 dråper chipotle tabasco
15 dråper grønn tabasco, eller totalt 20 dråper vanlig tabasco
¼ ts chipotle chilipulver ev. chilipulver
½ ts chipotle paste (kan utelates)
1 egg
3 ringer grønn jalapeno fra glass
1 fedd hvitløk
25 g tortillachips
1 ss olivenolje, til steking

Guacamole
2 modne avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
10–12 dråper grønn tabasco
3 ts rømme
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Tomtasalsa
250 g tomater
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt koriander
10 dråper grønn tabasco
¼ ts sukker
saft av ¼ lime
¼ ts kanel
1/8 ts allehånde
1/8 ts spisskummen
½ ts Maldonsalt

Tilbehør
4 maiskolber
tortillachips
4 hamburgerbrød

Tex-mexburger med salsa og guacamole

Lag gjerne salsaen først. Den blir bedre når den får stå en stund før servering. Del tomatene i små terninger og finhakk hvitløkfeddet og sjalottløken. Grovhakk korianderen før du blander sammen alle ingrediensene. Allehånden gir en karakteristisk og veldig god smak til salsaen.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Del chorizopølsen i bitte små terninger og ha dem i en bolle sammen med resten av ingrediensene til hamburgerne. Jalapenosringene og hvitløkfeddet finhakker du først og tortillachipsene knuser du mellom fingrene før du har i. Rør det godt sammen til du har en forholdsvis seig deig. Smak og kjenn om den er passe krydret (se eget tips).

Væt fingrene før du deler opp deigen og lager 4 hamburgere. Pensle dem med oljen før du griller dem på litt over medium varme i ca. 5 minutter på hver side.

Tex-mexburger med salsa og guacamole

Pensle maiskolbene med olivenolje og dryss over salt og pepper. Grill dem i ca. 15 minutter. Snu og vend på dem jevnlig.

Tex-mexburger med salsa og guacamole

Legg hamburgerbrødene på grillen en liten stund slik at de også blir varme før du plasserer brød, guacamole, salat, salsa, burger og chips lagvis og prøver å gape over så godt som du greier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon