Fylte svinekoteletter med brødkrutonger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylte svinekoteletter med brødkrutonger

Sjekk ut disse svinekotelettene! Tykke og saftige, fylt med masse snadder!

Du trenger tykke og gode svinekoteletter når du skal fylle dem på denne måten, så da kan det vært kjekt å finne seg en betjent kjøttdisk som kan skjære dem opp for deg. For at lommen med fyllet skal holde seg hel, bør selve koteletten være mellom 2 ½ og 3 cm tykk.

Fyllet, bestående av sprøstekte brødkrutonger og smakfulle urter, gir massevis av god smak til den ferdige retten. Jeg er dessuten særdeles svak for den krønsjen som krutongene bidrar med. Fyllet som du ikke får plass til i kotelettene, serverer du ved siden av.

For å lage ferdig retten på grillen, trenger du en aluminiumsform eller lignende som kan stå på grillen.

Ertemos er ypperlig tilbehør til både kjøtt og fisk, og det er superenkelt å lage. Til mosen er det perfekt å bruke frosne erter.

Fylte svinekoteletter med brødkrutonger

Dette trenger du for å lage fylte svinekoteletter med brødkrutonger til 4 personer

Svinekotelettene
4 skiver loff
5–6 ss olivenolje
6 greiner oregano
8–10 blader salvie
2­–3 greiner timian
½ løk
2 vårløk
2 fedd hvitløk
2 stilker selleri
4 svinekoteletter, 2 ½–3 cm tykke
salt
nykvernet pepper
1 ½ dl kyllingkraft eller vann og buljongterning utblandet
1 dl sherry eller rødvin

Ertemos
400 g frosne erter
30 g smør
1 neve fersk mynte
½ ts salt
nykvernet pepper

Skjær skorpen av loffskivene før du skjærer dem i terninger på 1 x 1 cm. Ha brødterningene i en stekepanne sammen med 3 ss olivenolje og stek til brødet blir gyllenbrunt og sprøtt. Legg dem til side.

Finhakk krydderurtene, alle løktypene og selleristilkene og ha dem i stekepanna sammen med 2 ss olje. La det surre på litt under medium varme i noen minutter til løken har blitt blank. Krydre med salt og pepper. Bland det sammen med brødkrutongene.

Krydre kotelettene  med salt og pepper og pensle dem med olje. Skjær et snitt, slik at du får en skikkelig lomme, inn i hver svinefilet og fordel fyllet i de fire kotelettene.

Varm grillen slik den blir skikkelig varm. Grill kotelettene på forholdsvis høy varme i 4 minutter på hver side. I mellomtiden koker du opp kyllingkraften.

Legg kotelettene over i en aluminiumsform eller annen ildfast form, hell over kyllingkraften, legg på lokket på grillen og la dem steke videre i ca. 12–15 minutter.

Fylte svinekoteletter med brødkrutonger

I mens lager du ertemosen. Kok opp vann i en kasserolle og ha i ertene. Kok dem i 2 minutter før du heller dem over i et dørslag og lar vannet renne av. Hell dem så tilbake i kasserollen og tilsett smøret. Mos ertene med en grønnsaksmoser eller stavmikser. Finhakk mynten og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Ta kjøttet ut av formen og legg det til side. Tilsett sherryen i kraften og la det koke inn til ca. det halve. Det tar noen minutter.

Fylte svinekoteletter med brødkrutonger

God middag!

Fylte svinekoteletter med brødkrutonger

 

 

2 kommentarer til “Fylte svinekoteletter med brødkrutonger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon