Grillspyd av marinert svinenakke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter + 4 timer til marinering

Porsjoner: 4

Grillspyd av marinert svinenakke

De blir skikkelig smakfulle og saftige disse grillspydene av marinert svinenakke! Kjøttet fra svinenakken egner seg veldig bra til grilling, for det har godt med inmarmorert fett i seg. Og det kan vi like når det skal tilberedes over varme flammer.

Svinenakken er fin å helgrille og den er fin å træ på grillspyd, som jeg har gjort her. Grillspydene trenger ikke mange minuttene over varmen.

Jeg må si noen ord om marinaden som jeg bruker til svinekjøttet, for den er ganske så morsom. Jeg kom over en oppskrift hvor de brukte søt, kondensert melk i en kjøttmarinade, så det fikk jeg lyst til å teste ut også. Og det ble skikkelig godt! Her blander jeg den med oyster sauce, korianderfrø og hvitløk. Nam!

LES MER! Bruk restene av den søte kondenserte melken til å lage HJEMMELAGET BRINGEBÆRIS HELT UTEN ISMASKIN

Her lager jeg en kjapp dippsaus av avokado, yoghurt og koriander som jeg serverer til. Du kan gjerne lage råsteke poteter til også.

LES MER: LANGSTEKT SVINENAKKE MED ROTGRØNNSAKER

Ingredienser

Grillspydene
600 g svinenakke
2 fedd hvitløk
1 ts malte korianderfrø
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
2 ss oyster sauce
2 ss søt kondensert melk
1 ss olivenolje

Dippsausen
1 dl gresk yoghurt
1 avokado
10 greiner koriander
2 ss olivenolje
0.5 lime saften av
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper

Til servering
råstekte poteter

Slik lager du grillspyd av marinert svinenakke med dippsaus av avokado og koriander

Kjøttet skal helst marineres i 3-4 timer (eller over natten) så start med det. Kommer du på for sent at du har lyst på dette til middag til at det kan gå 3-4 timer, lar du kjøttet marineres så lenge som du rekker.

Skjær kjøttet i tynne skiver. Det går helt fint om det går litt i stykker. Det skal træs på grillsyd etterpå allikevel.

Riv hvitløkfeddet ha det i en bolle sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Rør det sammen. Ha i kjøttet og bland det godt. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet.

Når marineringen er ferdig, trær du kjøttet på spyd. Jeg beregner to til tre spyd til hver person, så jeg stabler ikke kjøttet veldig tett på spydene.

Grill spydene over høy varme i noen minutter på hver side. La spydene ligge i ro på grillristen frem til kjøttet har fått en stekeskorpe på undersiden. Da snurrer jeg rundt. Når kjøttet har fått stekeskorpe der også, vender jeg oftere på spydene.

Dippsausen

Ha alle ingrediensene til dippsausen i en bolle og mos dem sammen med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server gjerme råstekte poteter til grillspydene.

God middag til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon