Kylling og chorizo i langpanne
Hvis du er litt som meg, kommer du også til å elske denne lettvinte middagen med kylling og chorizo i langpanne! Gode råvarer, noen minutters aktivt arbeid og så en time i stekeovnen, så har du denne herligheten.
Her bruker jeg en hel kylling, som jeg deler opp i porsjonsbiter. Til ovnsbakst som dette, er det supert å bruke kyllingkjøtt med bein på. Da beholder du saftigheten i kjøttet best. Og når du kjøper en hel kylling, får du en mye lavere kilopris enn om du kjøper kyllingen ferdig oppdelt.
Jeg er i søtpotetmodus for tiden, så omtrent annenhver middag jeg lager inneholder denne knalloransje rotgrønnsaken. Ha ha ha! Og den passer så godt til disse smakene. Det synes iallfall jeg.
Sjekk ut en annen veldig populær langpannemiddag: KREMET ISHAVSRØYE STEKT I LANGPANNE
PS! Jeg skriver at dette er for 4 personer, men det er ganske så rikelig med kyllingkjøtt, så det vil nok bli rester. Du kan eventuelt også øke mengden med grønnsaker litt, så blir det 6 porsjoner.

Ingredienser
500 g potet
2 rødløk
4 fedd hvitløk
75 g chorizo
1 hel rå kylling ca. 1,8 kg
4 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik jeg bruker Fru Timians balsamicoeddik med granateple
1 ts tørket oregano
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
til servering
5 greiner persille
Slik lager du kylling og chorizo i langpanne
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og del den og potetene i terninger. Del rødløken i båter og hakk opp hvitløkfeddene.
Fjern skinnet av chorizopølsen før du skjærer den i helt små terninger – type 0,5 x 0,5 cm. Fordel alt dette i en ildfast form.
Del kyllingen i 8 eller 10 deler – avhengig av om vingene er med eller ikke. Skjær først løs beina og del dem i to. Så snitter du opp langs med hele brystbeinet og skjærer løs brystfiletene også. Del dem også i to.
Fordel bitene over og rundt grønnsaksbitene i formen.
Rør sammen olivenolje, balsamicoeddiken, oreganoen, salt og pepper og fordel dette over alt i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i stekeovnen.
Stek i 30 minutter. Ta av aluminiumsfolien og stek videre i 30 minutter.
Hakk opp persillen og dryss over før servering.
God middag!




Kjempegode grønnsaker men brukte høne på 1 kg og delte opp som i oppskriften. Høna var ikke så vellykket…. Blir det annerledes m kylling ?
Hei! Ja, det blir nok ganske annerledes med kylling. Høne er veldig magert kjøtt og en god del tørrere enn kylling. Personlig synes jeg høne blir best i en type stuing eller saus slik at den kan koke i en kraft. Da holder den seg så saftig som den kan.