Kylling og pølse i langpanna

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling og pølse i langpanna

Jeg er glad i prinsippet om å ta hva som finnes i kjøleskapet eller eventuelt fryseboksen når du skal lage middag, og denne middagen tilhører denne kategorien. For at det skal være mulig å lage en slik middag, kreves det selvfølgelig at det faktisk finnes noe i kjøleskapet. Og at du innimellom fryser ned litt. Jeg er helt elendig på å bruke store, frosne bøtter med god gryterett og andre ting som trenger ett eller to døgn på seg for å tine, men er desto bedre på nedfrysing, og bruking, av strykkfrosne ting. Alt som kan tine på kort tid (uten at kvaliteten blir forringet) liker jeg.

I tillegg til å være glad i kjøleskapsmat, elsker jeg mat som nærmest lager seg selv i stekeovnen. Det er så deilig når jeg kan lage ting klart, sette på stekeovnen og bare vente på ferdig middag. Da kan jeg bruke ventetiden på å gjøre unna all oppvasken, starte en maskin med klesvask eller rett og slett lese avisa. Du må for all del kun se på som en veileder. Kjør for all del ikke til butikken for å kjøpe sjalottløk hvis det mangler i kjøleskapet ditt! Retten lever et godt liv helt uten løk også.

God middag!

Kylling og pølse i langpanna

Dette trenger du for å lage kylling- og pølseform i langpanne til 4 personer
6-8 poteter
½ bunt brokkoli
4–5 fedd hvitløk
4 sjalottløk
8-10 cherrytomater
2-3 middagspølser
noen grener frisk timian eller oregano
3-4 ss olivenolje
salt
pepper
4 små kyllinglår eller 8 kyllingklubber
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie

Kylling og pølse i langpanna

Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en ildfast form.

Skrell eller vask potetene godt. Jeg synes de smaker best når jeg beholder skallet, men det er en smakssak. Skjær dem i skiver som er ca. ½ cm tykke. Del opp brokkolien i små buketter, ta av skallet på hvitløkfeddene og sjalottløken. Sjalottløken og cherrytomatene deler du i to.

Skjær hver pølse opp i 4-5 biter. Her bruker jeg middagspølser med paprika og basilikum. Ha alt over i en langpanne eller en ildfastform. Grovhakk krydderurtene og ha i. Hell over olivenolje, dryss på salt og pepper og bland alt godt.

Hvis kyllinglårene er store, skjærer du et snitt eller to i dem før du gnir dem inn med paprikapulver, gurkemeie, salt og pepper. Legg dem over i forma. Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter.

Kylling og pølse i langpanna

God middag til deg!

Kylling og pølse i langpanna

 

 

4 kommentarer til “Kylling og pølse i langpanna”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon