Hjemmelaget bringebæris – helt uten ismaskin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelaget bringebæris – helt uten ismaskin

Det har tatt av på den hjemmelagde isfronten hos meg denne sommeren! Den er så god og så utrolig lettvint å lage. Og så trenger man altså ingen ismaskin for å lage den. Det eneste du trenger, er fløte og søt, kondensert melk. Så er det opp til fantasien å tilsette andre smaker.

Her på bloggen kan du allerede finne oppskrift på vaniljeis, sjokoladeis med nøtter og Oreo cheesecake iskrem, alle laget med samme prinsipp. I denne utgaven er det bringebær som slår følge med melkeproduktene og blir en herlig, forfriskende iskrem.

bringebæris

Hjemmelaget bringebæris
til en brødform på 1 ½ liter

500 g bringebær, friske eller frosne
1 boks, 397 g, søt, kondensert melk
6 dl kremfløte

Kle en brødform med plastfolie eller bakepapir.

Rør sammen mesteparten av bærene. La 8-10 bær være igjen til pynting. Bruker du frosne bringebær, lar du dem halvtine før du rører dem sammen. Det skal ikke bli et flytende syltetøy, men du skal røre nok til at du får litt bringebærsaus og at bærene har gått litt i stykker.

Ha den kondenserte melken i en miksebolle sammen med kremfløten og pisk det til en tykk og luftig krem.

Ta ca. 1/5 av ismassen og rør sammen med bringebærene. Hell blandingen over i bollen med resten av kremen og vend det lett sammen. Ikke bland det helt sammen, men la det fremdeles være igjen partier med ren kremis og noen «elver» med bringebæris.

Hell kremen over i brødformen og sett den i fryseboksen. Dytt resten av bærene ned i isen før du setter hele formen inn i fryseren. La det fryse inn i 3-4 timer eller over natten.

Ta ut isen i minst 30 minutter før servering. Hjemmelaget is, som dette, trenger mye lengre tid på å bli myk enn en ferdigkjøpt is.

bringebæris uten ismaskin

hjemmelaget bringebæris uten ismaskin

hjemmelaget bringebæris

bringebæris 3

Kos deg!

 

 

 

8 kommentarer til “Hjemmelaget bringebæris – helt uten ismaskin”

  • 3-4 timer, Oline. Gjerne over natten. Jeg ser jeg har glemt å skrive det inn i oppskriften. Skal gjøre det med en gang!

 1. Denne isen ser utrolig god ut og så enkel å lage, så i hvilke butikker får jeg kjøpt søt kondensert melk?

  • Hei Solfrid!
   De begynner å få den inn i fler og fler vanlige dagligvarebutikker. Jeg fikk akkurat rapport om at de har den på Kiwi her i Rakkestad, der jeg bor, så da har de den kanskje på Kiwibutikker andre steder i landet også. De har den også på Meny og andre velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker.

 2. Den isen skal prøves i morgen den dag. Flott med opplysninger om hvor vi får kjøpt søt kondensert melk. Supert.
  Gleder meg!

 3. Denne oppskriften er også fin til iskake. Tynn mandelkake eventuelt brownies i bunn av en ringform og isen blandet med bær etter smak og behag på toppen. Dette blir et nydelig kake, som ikke renner utover selv etter en time i romtemperatur. Verdt å prøve!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon