Bringebæriskake med blåbærsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebæriskake med blåbærsaus

Du trenger ikke ismaskin for å lage god is hjemme! Når du bruker en ismaskin, vendes ismassen hele tiden rundt mens den kjøles- og fryses ned slik at det kommer en akkurat passe mengde med luft i den. Når du ikke har en ismaskin, må du sørge for å få den luften inn i ismassen selv. Det beste da er å piske en krem av fløte og så bruke den som base for isen. Så kan du tilsette de smakene du ønsker etterpå.

Smak deg fram hele tiden mens du lager, og husk at det trengs litt ekstra smak i isbasen for at den skal gi nok smak i den ferdige isen. I tillegg til kremfløte, bruker jeg crème fraîche i denne basen. Crème fraîchen gir en god syrlighet sammen med bærene. Veldig godt blir dette!

Bringebæriskake med blåbærsaus

Dette trenger du for å lage en bringebæriskake med blåbærsaus
150 g friske eller frosne bringebær
125 g sukker
skall og saft av ½ lime
4 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
5 dl crème fraîche

Blåbærsaus
250 g blåbær, friske eller frosne
100 g sukker

Kle en brødform på 1 ½ liter med plastfolie. La det være 15 cm med folie over kanten på alle sider, slik at du har noe å pakke rundt isen etterpå.

Hvis bærene er frosne, lar du dem tine litt før du har dem i en bolle sammen med halvparten av sukkeret og limeskall og saft, og moser det lett sammen med en gaffel. Mos og rør til sukkeret er oppløst.

Pisk fløten og resten av sukkeret til du får en luftig krem. Det er viktig å ikke piske den for lenge, da risikerer du at den sprekker. Ha kremen over i en annen bolle. Ha crème fraîchen i miksmasterbollen og pisk til den også blir litt luftig og halvstiv. Hell så fløtekremen tilbake i miksmasterbollen og bland de to kremene sammen med en slikkepott.

Hell bringebærsausen over i miksmasterbollen i litt mønster. Bruk så slikkepotten til å blande det lett sammen, men ikke så mye at alt blir til en grøt. Det er fint hvis det ligger renner med bringebærsaus inni kremen.

Hell kremen over i brødformen og dunk den to ganger ned i bordplaten for å forsikre deg om at alle lufthull er borte. Legg plastfolien over og sett formen i fryseboksen. Forsikre deg om at den står helt beint.

Ta formen ut av fryseboksen og sett den i kjøleskapet minst 45 minutter før servering. Lar du den stå i brødformen, kan den godt stå i kjøleskapet i opptil 2 timer.

Sausen lager du ved å ha bringebærene i en kasserolle sammen med sukkeret. Kok opp og rør rundt til du er sikker på at sukkeret er oppløst.

Bringebæriskake med blåbærsaus

Det er viktig at iskaken får tine i kjøleskapet for å sikre at den blir myk hele veien gjennom. Tiner du den på kjøkkenbenken, blir den for fort tint på utsiden.

Bringebæriskake med blåbærsaus

Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Pølser surret med hjemmelagd pølsebrød
Bringebæriskake med blåbærsaus

6 kommentarer til “Bringebæriskake med blåbærsaus”

  1. […] Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her: Sprudlende bowl Flettet loff Rødvinsmarinert roastbiff Hjemmelagd remulade i to varianter Hel kald laks med dill Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter Innbakte pølser Bringebæriskake med blåbærsaus […]

  2. […] Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her: Sprudlende bowl Flettet loff Rødvinsmarinert roastbiff Hjemmelagd remulade i to varianter Hel kald laks med dill Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter Innbakte pølser Bringebæriskake med blåbærsaus […]

  3. […] Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her: Sprudlende bowl Flettet loff Rødvinsmarinert roastbiff Hjemmelagd remulade i to varianter Hel kald laks med dill Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter Innbakte pølser Bringebæriskake med blåbærsaus […]

  4. This I’m gonna make as soon as I have some guests to share. I do have a very nice ice cream machine,should I change anything in the recipe if I use it?

  5. Oh, I’m not quite sure how this will be in a ice cream machine since I’m making a whipped cream in the start here. I fear the whipped cream will separate in the machine. Maybe it’s best just to blend all the ingredients together and not whisk anything before you’ll put it in the ice machine. Good luck!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon