Oreo cheesecake ice-cream

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Oreo cheesecake ice-cream

Beklager den engelske overskriften, men når jeg bruker Oreo-kjeks, føles det på et eller annet vis mest naturlig å ha en engelsk tittel. Engelsk eller norsk – resultatet blir skikkelig godt. Iskrem med smak av ostekake og massevis av Oreo-kjeks!

Her har jeg laget porsjonsiser, men du kan like gjerne fryse isen i en brødform eller kanskje en rundform, så ser den ferdige isen nesten ut som en ostekake når du serverer den.

Du trenger ikke ismaskin for å lage denne isen, og du trenger heller ikke å røre i ismassen etter at den er fryst, for å forhindre at den skal bli kornete. Trikset er å bruke søt kondensert melk. Det er viktig at du velger den søte versjonen. Du får kjøt det i velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Så hamstre inn neste gang du kommer over. De holder jo seg i evigheter.

Jeg har også oppskrift på ren vaniljeis og sjokoladeis med nøtter, laget på samme måte, her på bloggen. Klikk deg gjerne inn og ta en titt på dem også.

oreo cheesecake icecream

Oppskrift på Oreo cheesecake ice-cream
1 rundform på 20 cm eller 8-10 porsjonsformer

150 g naturell kremost, romtemperert
1 boks, 397 g, søt, kondensert melk
6 dl kremfløte
1 dobbelpakke, 308 g Oreo

Ha osten, den kondenserte melken og fløten i en miksebolle og pisk det sammen til en tykk og luftig krem.

Ha kjeksene i en brødpose og knus dem med håndflaten. Ikke finknus det, men la det være en del klumper igjen av kjeksen. Gjem litt til å ha på toppen av isen. Resten rører du inn i kremen.

Hell kremen over i den eller de formene du skal bruke. Fordel resten av kjeksen på toppen før du setter isen i fryseboksen i mins 4-5 timer. Gjerne over natten.

Ta isen ut av fryseren minst 30 minutter før servering. Det er da den smaker aller, aller best, og har fått en herlig, myk konsistens.

hjemmelaget is med oreokjeks

oreo iskrem

oreois

oreo ostekakeiskrem

Kos deg!

 

Alle bildene er tatt av mannen min, Øystein.

 

4 kommentarer til “Oreo cheesecake ice-cream”

    • Hei Hanna! Ja, det tror jeg går riktig så bra. Blir nok ikke helt lik, men det høres jo skikkelig godt ut. Husk bare at du må bruke SØT kondensert melk (ikke Vikingmelk). Lykke til!

  1. Takk for raskt svar! Nei, blir nok ikke likt, men er sp glad i sjokoladesmak i kombo med kremostsyrlighet! Test en gang du også, så får jeg høre hva eksperten anbefaler! (forresten, du er aldeles myself inspirerende)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon