Iskake på 1-2-3!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Iskake på 1-2-3!

Å lage iskake kan være veldig, veldig kjapt gjort, hvis du bare jukser litt! For dette er nesten som en juksekake, for her er det ikke mye jeg lager selv. Bare sjokoladesausen jeg har på toppen, faktisk. Ellers er det mest dandering dette handler om. Bruk god kvalitetsis, så er du sikret et strålende resultat.

Iskake på 1-2-3!

Kakebunn
150 g bokstavkjeks med kakao
1 ts espressokaffepulver
2 ss smeltet smør

Is
1 bøtte (800 ml) yoghurtis med sjokolade
1 boks (900 ml) vanilje solbæris pt

Sjokoladesaus
50 g mørk sjokolade
3 ss kremfløte
1 ss lys sirup
1 ss brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kakaopulver
1 ss smør

Pynt
moreller
bringebær
pikekyss

Iskake på 1-2-3!

Kle en brødform på 2 liter med et dobbelt lag bakepapir. La det henge litt over på sidene. Sett stekeovnen på 190 grader.

Knus kjeksene og bland dem med resten av ingrediensene til bunnen. Press blandingen i bunnen av formen og stek midt i stekeovnen i 10 minutter. Avkjøl helt.

Ta isen ut av fryseren slik at den blir myk nok til å fordele utover. Fordel isen i formen – ½ parten av hver sort på hver sin halvdel på langs. Legg nytt lag omvendt. Jevn toppen med en våt skje. Sett formen i fryseren i minst 2 timer. Gjerne over natta.

Hakk opp sjokoladen til sausen og ha halvparten av den i en kjele sammen med fløte, sirup, sukker, vaniljesukker og kakao. Kok opp på forholdsvis svak varme og la det koke i 5 minutter. Ta av varmen. Tilsett smøret og resten av sjokoladen og rør til sausen blir blank og jevn. Avkjøl i ca. 15 minutter til den blir nesten kald. Ta isen ut av fryseren og hell over sausen. Sett kaka tilbake i fryseren, men ikke dekk den til. La den stå i minst 20 minutter.

Løft kaka ut av formen. Pynt med bær og pikeskyss. Server!

Iskake på 1-2-3!

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon