Saftig kylling med råstekte poteter og god salat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Saftig kylling med råstekte poteter og god salat

Jeg bare elsker det når hverdagsmiddagene er kjempegode, fargerike og sunne, og at alle i familien liker den. Det er definitivt ingen selvfølge at alle disse tingene går sammen, men – og her skal jeg komme med et håp til alle dere som har små unger som griner på nesa og sier at de ikke liker: Ikke gi opp! Fortsett å server varierte middager, for så lenge som de blir eksponert for forskjellig mat, vil de også utvikle smakssansene sine og vil etterhvert like det aller meste som settes på middagsbordet.

Sommermenneske som jeg er, drar jeg frem grillpannen ofte nå på denne tiden av året. Selv om jeg ikke får grillsmak av maten når jeg bruker den, får jeg iallfall de herlige mørke stripene på maten. Så får jeg late som bikiniværet er på plass! He he he!

Her har jeg marinert kyllingfiletene i skummet kulturmelk og krydder før steking. Er du flink til å planlegge, kan du gjerne legge kyllingfiletene i marinaden dagen før du skal steke dem. Surmelken er med på å gjøre kjøttet mørere og du får et enda saftigere resultat.

Du trenger ikke å servere både råstekte poteter og brødkrutonger til denne middagen, men med tenåringer i hus – som spiser mye – kan det aldri bli for mange råstekte potetbiter!

PS! Dette er en ganske så rask middag å lage, selv om det er en lang råvareliste. Alle prosessene er kjappe.

Ingredienser

Kyllingen
1 fedd hvitløk
600 g kyllingfilet
2 dl skummet kulturmelk
2 ss olivenolje
1 ts tørket timian
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Brødkrutongene
3 skive(r) brød gjerne tørt brød
3 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 ts tørket timian

De råstekte potetene
800 g småpotet
4 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss sesamfrø

Dressingen
1.5 dl rømme
20 g parmesan
1 ts sitronsaft
nykvernet pepper

Salaten
1 avokado
12 cherrytomater
2 hjertesalat
ruccola
30 g parmesan

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Finhakk hvitløkfeddet og ha det i en brødpose eller skål sammen med kyllingfiletene og resten av ingrediensene. Du må nok kulturmelk til at den dekker kyllingen. Nå kan du la dette marineres fra 15 minutter på kjøkkenbenken til 1 døgn i kjøleskapet.

Når du skal steke kyllingen, lar du kulturmelken renne av, varmer en grillpanne til den er skikkelig varm og legger i filetene. La de steke i ca. 4 minutter på hver side. Er det store fileter, liker jeg å steke de ferdig i stekeovnen. Hjemme, hvor jeg har 1 stekeovn (jeg har 2 på matverkestedet), venter jeg med å ettersteke dem til potetene er ferdige. Da skrur jeg ned varmen til 200 grader, stikker et steketermometer midt i den ene fileten, setter grillpannen i ovnen og steker til kjernetemperaturen er 70 grader. Med små fileter, får det fint å steke ferdig i grillpannen. Om du synes det blir styrete å vente til potetene er ferdig, kan du legge et lokk på stekepannen og la dem steke ferdig der.

Del potetene i mindre biter. Disse er så små i utgangspunktet at jeg bare har delt dem i to. Er de større, deler du dem i flere biter. Ha potetbitene i en langpanne og ha over olje, salt, pepper og sesamfrøene og bland det sammen. Sett pannen i stekeovnen og stek potetene i 20-25 minutter. Blir de for brune på utsiden før de er gjennomstekte, skrur du ned varmen.

Skjær brødet i terninger på ca. 1 ½ x 1 ½ cm. Ha oljen og krydderet i en stekepanne og ha i brødbitene. Jeg bruker å vende dem en gang med en gang sånn at oljen blir fordelt forholdsvis jevnt på begge sidene av bitene. Så steker jeg dem på medium varme til de blir gyllenbrune på den ene siden. Vender dem og steker videre på den andre siden. Når de er ferdige, kan du helle dem over på litt kjøkkenpapir sånn at eventuelt overflødig fett trekkes ut.

Ha rømmen til dressingen i en skål. Riv parmesanen, jeg bruker å rive den medium grovt, og rør den, sitronsaften og pepperen inn i rømmen.

Del opp ingrediensene til salaten.

God middag!

2 kommentarer til “Saftig kylling med råstekte poteter og god salat”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon