Kylling med bønner og tomatsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling med bønner og tomatsaus

Jeg har bestandig et godt lager med hermetiske tomater stående klar. Moste, opphakkede, hele cherrytomater og hele plommetomater. Hele bøtteballetten er representert på hermetikkhylla. Jeg kjøper bestandig ukrydrede versjoner. Liker best å stå for krydderiene selv. Full kontroll er tingen! Ved siden av tomatene på hermetikkhylla står det et også et utvalg av ulike hermetiske bønner. Store, små, hvite og røde.

Saken er, med bokstomater og bønner på hylla er du aldri langt unna et godt middagsmåltid. Her bruker jeg begge delene sammen med store kyllinglår. Du kan også bruke en hel kylling. Oppdelt eller stekt hel før oppdelingen. Helstekt må du legge til litt på steketiden. Oppdelt, steker du lårene i 10 minutter før du legger i brystfiletene. La skinnet på filetene være på for å beholde mest mulie saftighet.

Kylling med bønner og tomatsaus

Dette trenger du til 4 personer
3 bokser hermetiske tomater, knuste
salt
pepper
1 ts sukker
7–8 fedd hvitløk
1 stor neve basilikum
2 ts red curry pasta
5 ss olivenolje
8 store kyllinglår, evt 1 oppdelt rå kylling
1 boks store hvite bønner
1 neve god oliven
rømme til servering

Kylling med bønner og tomatsaus     Kylling med bønner og tomatsaus

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bland tomat, ¾ ts salt, litt pepper og sukker i en ildfastform.

Ha hvitløk, basilikum og curry pasta i en morter eller blender og knus det til det har blitt en grøt. Du kan også finhakke det hele og blande det sammen i en bolle. Hell i olivenoljen i en tynn stråle mens du rører det sammen. Ha i litt salt og pepper. La deg ikke avskrekke av den store mengden hvitløk. Når dette blir gnidd godt inn i kyllingkjøttet og stekt, legger det igjen en fantastisk smak. Så bruk den mengden som står, selv om svigermor kommer på besøk.

Skjær 2 snitt i hvert kyllinglår og gni krydderblandingen inn i kjøttet. Legg kyllingbitene over tomatsausen. Sett forma på nest nederste rille i stekeovnen og stek i ca. 45 minutter.

Skyll bønnene godt i kaldt vann. Når det er 5 minutter igjen av steketida, tilsetter du dem og olivenene.

Serveres med en klatt rømme og godt brød

Kylling med bønner og tomatsaus

2 kommentarer til “Kylling med bønner og tomatsaus”

  1. Jeg skal ha Symøte og lurer på om du kan komme med et forslag på hva jeg kan servere. Vi liker god mat men det må ikke ta altfor lang tid å lage

  2. Hei Sissel. Jeg har desserre ikke tid og anledning til å komme med slike konkrete forslag til alle som spør Ta det en titt rundt på sidene mine, så tror jeg nok du finner mye som passer. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon