Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Jeg blir virkelig aldri lei av mat som dette! Så enkelt å lage og så fantastisk godt å spise!

Når du tilbereder kyllingfileter, får du det beste resultatet når du kjøper fileter som fremdeles har skinnet på. Det er i skinnet mesteparten av smaken sitter og skinnet gir deg dessuten en mulighet til å gjemmen en god klatt med krydret smør i lomma mellom skinnet og kjøttet.

En annen fordel med kyllingfiletene med skinn som du får kjøpt i mange dagligvarebutikker nå til dags, er at filetene er mye større enn de vanlige skinnfrie kyllingfiletene. Det betyr at når jeg lager en helt vanlig hverdagsmiddag her hjemme, for 2 voksne og 2 barn, bruker jeg én kyllingfilet på rundt 400 gram sammen med massevis av grønnsaker. Jeg tenker at det er bedre å spise litt mindre av litt dyrere kjøtt enn omvendt.

Du kan også kjøpe én hel rå kylling som du beiner ut. Det blir som oftest billigere pr kilo og du får skinnet på både lårene og filetene. Frys ned resten eller bruk det i morgendagens middag.

Som med så veldig mange av de andre middagene som lages her i huset, er det stekeovnen som brukes når jeg lager denne middagen også. Kyllingfileten bruner jeg i stekepanna før jeg legger inn i stekeovnen.

Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Dette trenger du for å lage smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker til 4 personer
400 g kyllingfilet med skinn – gjerne én stor
2 greiner frisk timian
10 salvieblader
20 g mykt smør
1 1/2 ts salt
godt med nykvernet pepper
6 poteter
1 søtpotet – eller 5 bitte små, som jeg brukte. De var hele avlingen i kjøkkenhagen vår!
4-5 gulrøtter – her bruker jeg både oransje, gule og mørke lilla
8-10 fedd hvitløk
2 ss olivenolje

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Lag en lomme mellom skinnet og kjøttet på kyllingfileten. La skinnet sitte fast i hver langende. Finhakk timianbladene og 2 av salviebladene og bland dem sammen med smøret og 1/4 ts av saltet. Fyll smøret i lomma. Dryss salt og nykvernet pepper rundt hele kyllingfileten.

Legg det til side mens du gjør klar grønnsakene. Del opp potetene i mindre biter. Skrell søtpoteten(e) og gulrøttene og del opp dem ogsp. Hvitløkfeddene lar jeg bare være i skallet. Elsker å klemme ut det helt myke, bakte feddet fra skallet når middagen er ferdig.

Ha alle grønnsakene, inlkusive resten av salviebladene oppi en langpanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og sett panna i stekeovnen. Stek i 1o minutter.

I mellomtiden steker du kyllingfileten(e) på begge sidene på sterk varme i olje i stekepanna til den blir gyllenbrun. Det tar bare 2-3 minutter på hver side.

Skru ned varmen i stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme. Stikk et steketermometer inn i kyllingfileten(e) før du legger den/de i langpanna og steker til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 70 grader.

Det er vanskelig å angi en tid på hvor lang tid det tar, for det avhenger av om du bruker én eller to fileter og hvilken temperatur fileten(e) hadde da du startet prosessenn. Steketermometer er et godt verktøy å bruke på kjøkkenet!

Dersom grønnsakene dine blir ferdige før kyllingen, eller vice versa, tar du ut kyllingen eller grønnsakene og lar det hvile under aluminiumsfolie til de andre er ferdig.

Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Kyllingkjøttet blir best når det får hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver og serverer.

Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Smakfult måltid!

 

7 kommentarer til “Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker”

  1. Denne oppskriften slår aldri feil, saftig kyllingbryst av stange eller holte blir virkelig himmelsk med denne oppskriften! Jeg har variert den litt og lagt hvitløkssmør under skinnet fordi jeg ikke har hatt friske urter tilgjengelig og det smaker nydelig!

    • Hei Trine! Dette tror jeg er kyllingfileter fra Stange – som de her i Rema 1000. Ellers har Coop en egen gourmetserie fra Den Stolte Hane som er større enn de vanlige filetene og som har skinn på. Meny og Kiwi har nok også en egen serie fra Prior, tror jeg, hvor filetene har skinnet på. Disse er litt dyrere varianter, men kommer fra større dyr, og gir lettere et saftig resultat. Det går også fint å bruke vanlige kyllingfileter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon