Baconsurret svinefilet i langpanne
Jeg må si at baconsurret svinefilet i langpanne er en god idé når du har lyst på skikkelig gode smaker sammen. Både fennikel, pastinakk og pærer står veldig godt i smak sammen med svinekjøtt.
Jeg har jo en stor forkjærlighet til langpannemat, fordi det er så enkelt å håndtere. Det er bare å preppe maten for så å sette formen i stekeovnen. Resten ordner seg selv!
LES MER! Slik lager du BACONSURRET KYLLING FYLT MED MOZZARELLA
Du kan gjerne servere kokt middagsbygg, ris eller fullkornsris til langpannemiddagen.

Ingredienser
3 pastinakk
1 pære(r)
2 ss rødvinseddik
5 ss olivenolje
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
0.5 ts chiliflakes
2 ss dijonsennep
1 ss honning
500 g indrefilet av svin
250 g bacon i skiver
50 g kalamataoliven
50 g ruccola til servering
Slik tilbereder du baconsurret svinefilet i langpanne
Sett stekeovnen på 215 grader varmluft og finn frem en langpanne.
Skjær bort eventuelle stygge flekker på fennikelen før du deler den i båter. Pastinakken skreller du før du deler i passende biter. Pæren deler du også i båter. Bare skjær vekk selve kjernehuset.
Ha alle disse bitene i langpannen. Ha overrødvinseddiken, halvparten av olivenoljen og alt krydderet og bland det godt sammen.
Rør sammen resten av olivenoljen, Dijonsennepen og honningen i en skål.
Surr baconskivene rundt svinefileten(e). Prøv å plassere skjøtene under fileten slik at de holder seg på plass. Pensle litt sånn løst med sennepsblandingen. Har du mer sennepsblanding igjen, pensler du den over noen av grønnsakene.
Stikk et steketermometer midt i den ene fileten. Når kjernetemperaturen på kjøttet er 68-69 grader, kan du ta det ut. Det vil øke én til to grader etter at du tar det ut.
Sett langpannen i stekeovnen.
Grønnsakene trenger et sted mellom 25 og 30 minutter, mens svinefileten sannsynligvis er ferdig på 18-20 minutter, så da kan kjøttet hvile mens grønnsakene blir ferdig.
LES MER! Her finner du STEKEGUID TIL PERFEKT KJERNETEMPERATUR PÅ ALT DU STEKER!
Noen minutter før grønnsakene er ferdig, fordeler du olivenenen rundt i formen. De skal bare varmes opp.
Skjær kjøttet i skiver og legg det tilbake i langpannen. Dryss over ruccolasalaten og server!
God middag!






