Hvit pizza med pesto og spekeskinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: minimum 3 timer

Porsjoner: 4

Hvit pizza med pesto og spekeskinke

Å, hvilken glede det er å ta en nystekt hvit pizza med pesto og spekeskinke ut av ovnen! Herlighet! Eller rettere sagt, det er en hvit pizza med pesto jeg tar ut av ovnen, for spekeskinken, den legger jeg på etter at pizzaen er stekt ferdig.

Jeg bruker bestandig oppskriften min på hjemmelaget pizzadeig til alle pizzaer jeg lager. Du finner link til oppskriften rett under her.

LES MER! Sånn lager du HJEMMELAGET PIZZADEIG!

Lyst på litt ekstra smak på pizzaen? Sjekk ut Fru Timians Pizzakrydder her!

Har du testet ut hvit pizza noen gang? Som regel er det jo TOMATSAUS som går på toppen av pizzabunnen, men om du ennå ikke har prøvd å bytte ut den røde sausen med en hvit, kommer herved dagens oppfordring. Jeg elsker iallfall denne varianten!

Du kan toppe en pizza med hvit saus med ganske så mye forskjellige smaker, om enn ikke alle samtidig. Her har jeg laget en basilikumpesto som jeg fordeler over pizzaen sammen med den hvite sausen. Og så drysser jeg på litt ekstra med pinjekjerner og noen gode tomater. Stor nytelse!

LES MER! LEAS BRENNESLEPIZZA er kjempefin å kombinere med denne hvite sausen.

Ingredienser

Den hvite sausen
1 fedd hvitløk
3 dl creme fraiche
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
1 skvis sitron

Basilikumpestoen
40 g pinjekjerner
1 potte basilikum stor potte
1 fedd hvitløk
40 g parmesan
1.25 dl olivenolje
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
1 skvis sitron

Resten av toppingen
250 g mozzarella
25 g pinjekjerner
8 cherrytomater
8 skive(r) spekeskinke

Slik gjør du

Du finner oppskriften på HJEMMELAGET PIZZADEIG her!

Kjapp hvit pizzasaus

Riv hvitløkfeddet til den hvite sausen på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkspresse og bland det sammen med creme fraichen og resten av ingrediensene. Ta en liten prøvesmak for å kjenne om den er passe krydret.

Basilikumpestoen

Egentlig skal man riste pinjekernene til en pesto i en tørr panne før de moses sammen med resten av ingrediensene, men når pestoen skal på en pizza, som så skal stekes over høy varme, greier iallfall ikke jeg å kjenne noen forkjell i smaken om jeg har ristet pinjekjernene eller ikke, så jeg bruker å droppe det punktet her og bare ha pinjekjernene i en matprosessor sammen med basilikumbladene og resten av ingrediensene. Hvitløkfeddet og parmesanen deler jeg i grove biter før jeg har i.

Kjør knivene rundt til du har en glatt og fin pesto.

Husk å varm opp stekeovnen eller pizzaovnen i god tid før du skal steke pizzaene.

Så er det bare å forme pizzaene etter beste evne, fordele toppingen over og steke.

LER MER om forming av pizzabunnene, steketemperaturer og -tider her!

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon