Hawaii-pizza med skinke og ananas

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer

Porsjoner: 4

Hawaii-pizza med skinke og ananas

Hvem er du? Den som elsker Hawaii-pizza med skinke og ananas eller den som går en lang omvei rundt bare ved tanken om å kombinere salt skinke og søt ananas på en pizza? Jeg elsker komboen! Kan definitivt ikke si at det er pizzaen jeg lager oftest, men når jeg først går for den, nyter jeg hvert eneste bitt med stor tilfredshet!

Kommer Hawaii-pizza egentlig fra Hawaii?

Nope! Den kommer opprinnelig fra Canada! Av alle steder. Det var visstnok en greker som drev en diner i Ontario som testet ut denne komboen i 1962 først. Hawaii hadde akkurat blitt en del av USA og det begynte å bli vanlig å importere ulike varer fra den eksotiske øya. Deriblant hermetisk ananas. Kundene elsket pizzavarianten og dermed var klassikeren født.

Her har jeg byttet ut den hermetiske ananasen med fersk. Jeg synes det blir hakket bedre. Og du; pizzaen blir best når du matcher ananasen med en skikkelig god skinke.

Ingredienser

Pizzadeig
500 g pizzamel
1 ts salt
0.3 pk gjær
3.5 dl vann, ca. 25 grader
semulegryn til utbaking

Tomatsaus
2 dl hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
0.25 ts nykvernet pepper

Toppingen
8 skive(r) kokt skinke
250 g mozzarella
2 skive(r) ananas
fru timians pizzakrydder

Slik lager du Hawaii-pizza

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebHa i vannet og elt deigen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Skru opp tempoet på eltingen og elt videre i 2-3 minutter.

Dekk til deigen og la den heve i 45-60 minutter. Del så deigen i 4 like store deler og rull dem ut til boller.

Dryss et tykt lag med mel på et stekebrett og legg på deigbollene med god avstand. Dryss et lag med mel over bollene også før du dekker dem.

La pizzadeigen heve i 1 time. Hvis det er mer enn 1 time til du skal lage pizzaen, kan du sette hele brettet inn i kjøleskapet og la deigen stå der i flere timer.

LES MER! Her finner du litt mer NERDEVERSJONEN AV HJEMMELAGET PIZZADEIG

Husk å skru på stekeovnen på så høy varme som mulig i god tid før du skal steke pizzaen og legge inn en pizzastein, hvis du har det. Hvis du ikke har det, kan du sette inn to stekebrett som blir varmet opp før du starter med stekingen.

Dryss et godt lag med mel på bakebordet før du starter å forme pizzabunnene. Jeg bruker semulegryn eller maismel (ikke maizenna) til dette, men du kan bruke vanlig hvetemel også. Klem og dra ut pizzabunnene til de blir så tynne og runde som du vil ha dem.

Legg bunnene over på bakepapir eller en trefjøl drysset med semulegryn etterhver som du lager dem ferdig. Har du en pizzaovn som fyres med ved, kan du ikke bruke bakepapir, så da er det best med en trefjøl. Da må du bruke en bakespade når du skal få pizzaen over fra fjøla til pizzaovnen.

Toppingen

Den definitivt enkleste måten å lage pizzasaus på, er å mose de hermetiske tomatene sammen med krydderet med en stavmisker. Her er jeg litt nøye på at de hermetiske tomatene jeg bruker er skikkelig gode.

Del skinken opp i mindre biter og skjær opp ananasen.

Fordel tomatsausen over pizzabunnene. Riv opp mozzarellaen og fordel utover før du fordeler skinke- og ananasbitene rundt om. Her har jeg drysset over litt Fru Timians Pizzakrydder også.

Hvor lenge skal pizzaene steke?

Steketiden avhenger av hvor varm stekeovnen din er. En vedfyrt pizzaovn bruker 1-2 minutter for å steke ferdig pizzaen, mens en stekeovn som går til 230 grader bruker 12-15 minutter.

Da jeg stekte pizzaen du ser bilder av, var det litt for varmt i pizzaovnen hjemme, så derfor ble den akkurat litt for mye stekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon