Leas brenneslepizza

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: minimum 3 timer

Porsjoner: 4

Leas brenneslepizza

Brenneslepizza har vært en stor slager hjemme hos oss i mange år! Helt fra vi smakte det i en superhipp restaurant i Los Angeles. Da måtte vi faktisk slå opp i ordboken for å skjønne hva det egentlig var vi spiste. Det lignet på spinat, men var litt skarpere i smaken. Så da lærte vi oss at brennesle heter nettle på engelsk.

Som en liten kuriositet, kan jeg jo si at det heter brennhuttu på trøndersk. Ha ha ha. Og det kan jo hutte meg tu brenne riktig så ille om man plukker brenneslen uten hansker. Den brenner garantert ikke når du har fått den på pizzaen. Jeg bruker gummihansker når jeg plukker og vasker brenneslen. Så forsteker jeg den med olivenolje og hvitløk, og etter det brenner den ingenting.

Du vil forresten kunne bli en skikkelig populær nabo om du legger din elske på denne pizzaen; Vi må iallfall luke litt brennesle hos naboene innimellom for å få nok til alle pizzaene.

På vinteren bruker jeg spinat istedenfor brennesle.

Lea vil bestandig ha brenneslepizzaen sin på denne måten, med bare mozzarella, den forstekte brenneslen og Fru Timians Pizzakrydder. Vil du ha litt mere smak på den, kan du bruke den HVITE PIZZASAUSEN du finner her!

LES MER! Klikk deg inn her for oppskriften min på HJEMMELAGET PIZZADEIG!

Ingredienser

Brenneslepizza

Pizzadeig - se egen link!

1 l brennesle lett pakket sammen
4 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
250 g mozzarella
fru timians pizzakrydder

Slik lager du Leas brenneslepizza

LES MER! Klikk deg inn her for oppskriften min på HJEMMELAGET PIZZADEIG!

Sett på stekeovn eller fyr opp pizzaovnen i god tid før du skal begynne å steke pizzaene.

Ta på gummihansker og gå ut å plukk brennesle. Ta de minste bladene og skuddene. Vask den godt og kjør bladene i en salatspinner eller bruk et kjøkkenhåndkle.

Ha brenneslen i en stekepanne sammen med olivenoljen på litt over medium varme. La det surre i noen minutter. Skjær hvitløkfeddene i tynne skiver og ha både skivene, salt og pepper i pannen og la det surre noen minutter til før du tar det ut og legger det til side.

Form pizzabunnene – les mer her om laging, heving og forming av pizzadeigen!

Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel utover pizzabunnene. Så fordeler du brenneslen og hvitløksskivene utover. Dryss litt pizzakrydder over der, så er det klart for pizzasteking.

Hvor lenge pizzaen skal stekes, avhenger av hvor du steker den. I en pizzaovn, tar det kanskje 1-2 minutter, mens det i en vanlig stekeovn tar 10-15 minutter. Du kan lese mer om steketemperaturer og -tider her.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon