Pizza quattro formaggi – pizza med fire oster

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: minimum 3 timer

Porsjoner: 4

Pizza quattro formaggi – pizza med fire oster

Kan det noen gang bli for mye ost på en pizza? Nja, det kan man vel diskutere, men vi trenger ingen stor diskusjon for å slå fast av pizza quattro formaggi, altså pizza med fire oster, er en sann vinner!

Hvilke fire oster du velger å ha på, kan du jo bestemme selv, men jeg tenker det er greit å bruke oster med litt varierende smak og konsistens.

LES MER! Har du testet BRENNESLEPIZZA?

Det er bestandig skummelt hver gang når man skal komme med sin versjon av klassiske oppskrifter, for det er bestandig så mange meninger om hva som er riktig og feil. Og det er det sikkert når det kommer til hvilke fire oster du skal bruke på denne klassiske italienske pizzaen også.

Mozzarella og parmesan bruker nok som regel å være med. Så også den italienske blåmuggosten gorgonzola. Gorgonzola er en kremete og mild blåmuggost. Så er det mange som bruker en fyldig fast hvitost som den fjerde osten. Og jeg har både smakt og sett at noen bruker ricotta, som er en ferskost. Derfor sier jeg: finn dine favoritter! Bruk mine forslag som et utgangspunkt.

Jeg lager quattro formaggi med tomatsaus, men det trenger man ikke. Her tror jeg kanskje det deler seg sånn på midten over hvem som liker hva. Så nok en gang: gjør akkurat som du selv vil!

LES MER! Her finner du oppskriften min på HJEMMELAGET PIZZADEIG!

God pizza!

Ingredienser

Pizzasaus
400 g hermetiske cherrytomater eller andre hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
2 ts fru timians pizzakrydder

Topping
125 g mozzarella
40 g parmesan
50 g gorgonzola
75 g ricotta
nykvernet pepper
8 greiner oregano

Til ferdiggjøringen
semulegryn kan også stå semolina på posen

Slik lager du pizza quattro formaggi

Lag pizzadeig som beskrevet her!

Jeg synes definitivt at det er enklest å forme porsjonspizzaene når jeg deler deigen i passende store biter, ruller dem ut til baller og lar ballene hvile/heve en god stund. Som regel setter jeg ballene i kjøleskapet og lar dem stå der i noen timer før jeg tar dem ut og former dem til pizzaunner. Alt dette står nærmere forklart her!

Saus eller ikke saus?

Her er valget fullstendig ditt! Jeg liker den litt syrlige smaken fra tomatsausen mot all osten, men føl deg helt fri til å kutte den ut.

Men skal lage pizzasaus, heller du alle ingrediensene i en beholder og moser dem sammen med en stavmikser. Om du ikke har Fru Timians Pizzakrydder for å bruke til pizzasausen, kan du tilsette 0,5 ts salt, litt nykvernet pepper og 1 ts tørket oregano istedenfor.

Ferdiggjøring av quattro formaggi

Fyr opp pizzaovnen i god tid før du lager pizzaene. Det gjelder både om du bruker stekeovnen inne eller om du har en pizzaovn ute. Det er topp med en pizzasten i stekeovnen og skru varmen så høyt som mulig.

Dryss et godt lag med semule på bakebordet og på plater/underlag som du kan frakte med deg pizzaene på dersom du skal steke ute. Skal du steke i stekeovn, finner du frem stekeplater og bakepapir.

Form én og én av pizzaballene til runde pizzabunner. Jeg bruker ikke kjevle, men bare drar deigen utover etter beste evne.

Legg pizzabunnene over på de ulike underlagene – som forklart over – før du fordeler utover pizzasaus og smuldrer de ulike ostene over. Kvern litt pepper over til slutt.

Dersom du skal steke i en pizzaovn med flammer, og dermed ikke kan bruke bakepapir, er det lurt å ikke lage klart for mange pizzaer på én gang, for om bunnene blir for våte av tomatsausen, er det vanskelig å få bunnen over fra underlaget, over til pizzaspaden og inn i ovnen.

Stek pizzaene til de er ferdige. Steketiden avhenger av temperaturen i stekeovnen.

Dryss over litt frisk oregano før servering.

Kos deg med pizza!

Pizza quattro formaggi – pizza med fire oster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon