Hvitløkskylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvitløkskylling

Alle som enten har spist middag hjemme hos meg eller som har lest mer enn én middagsoppskrift fra meg før, vet at jeg har en veldig stor appetitt på hvitløk. Jeg simpelthen elsker disse feddene som med sin tilstedeværelse gir en ekstra dimensjon til veldig mye mat. Selv med mitt til dels ganske så store hvitløkforbruk, har jeg ennå ikke mistet en eneste venn på grunn av hvitløkånden dagen derpå.

Denne hvitløkpanna er både enkel å lage og veldig god å spise. Den er dessuten grei å både doble og triple i mengden, så har du en fin gjesterett også.

Hvitløkskylling

4 personer
4 kyllingbryst
ca. 1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje
1 hel hvitløk
8 sjalottløk (her bruker jeg både gule og rød)
10-12 små poteter
1 rød paprika
1/2 sitron

Sett stekeovnen på 175 grader.

Del hver kyllingfilet i 3 lange strimler og dryss over halvparten av saltet samt godt med pepper. Varm opp halvparten av olivenoljen i en stekepanne og brun kyllingbitene raskt på alle sider. Det er lurt å brune i to omganger. Legg bitene over i en ildfastform.

For enkelthetsskyld bruker jeg en kinesisk hvitløk til denne, det er hviløktypen som er mindre i størrelse enn den vanlige, men som bare består av ett enkelt fedd. Riv hele hvitløken på den fine siden av rivjernet og fordel det over alle kyllingbitene. Gni det litt inn i kjøttet med fingrene.

Hvitløkskylling

Rens sjalottløkene og del dem i to hvis de er litt store. Skrell potetene og del dem også i to dersom de ikke er helt miniutgaver i utgangspunktet. Skjær paprikaen i tynne skiver. Her bruker jeg en lang, slank paprika. Skjær venn skallet på sitronen før du deler den i tynne skiver. Fordel alt i den ildfaste formen, dryss over resten av saltet, godt med pepper og ha i resten av olivenoljen. Bland.

Stekes på nederste rille i 45 minutter.

Hvitløkskylling

6 kommentarer til “Hvitløkskylling”

  1. Namm, jeg ble inspirert. Forresten så lager jeg en kyllingrett selv, med en litt annen vri.
    Olje et stekebrett og legg på kyllingfileter, poteter gjerne delt i to om de er litt store, masse gul løk delt i to, paprika i gult, rødt og grønt deles i biter og fordeles mellom alt, og så tomater som også deles i to. Brettet skal fylles godt opp. Kvern salt over, pepper, og så en dæsj med kanel. Viktig med kanelen for den setter en utrolig god spiss på retten. Hell til slutt over litt mer olje og stek retten i midten av ovnen i ca 1 1/2 time på 200 grader.
    Jeg liker å servere retten med litt rømme ved siden av.
    En sikker vinner, for å si det slik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon