Langpanne med kylling, grønnsaker og pesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langpanne med kylling, grønnsaker og pesto

Det kommer aldri til å bli for mange oppskrifter med saftig kylling og tilbehør laget i en langpanne! Jeg elsker mat som dette! Så masse gode smaker og så enkelt å lage. Perfekt å lage dersom man skal ha besøk og ikke ønsker å stesse før de kommer. Denne maten lager seg selv i stekeovnen. Du må jo plassere den der da, men de 40 minuttene som det tar å steke maten, kan du bruke til noe helt annet.

Det er veldig enkelt å både halvere og doble antallet du lager maten til.

Til kyllingen og grønnsakene har jeg laget en gronnkålspesto! Det lagde jeg for første gang i fjor og serverte til stekt laks og pasta og det ble en umiddelbar suksess! Du finner oppskriften på det her.

Jeg blir glad til langt inni hjertet når jeg ser mat som dette! Jeg synes den er så vakker. Og så smaker den akkurat like godt som den ser ut. Herlige saker!

Oppskrift på langpanne med kylling, grønnsaker og grønnkålspesto

til 4 personer

1 søtpotet, ca. 350 g
3 gulrøtter
6-7 sjalottløk
1 hel hvitløk
1 fennikel
4 kyllinglår, gjerne med skinn, ca. 1 kg
3-4 ss olivenolje
2 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
200 g cherrytomater, gjerne i ulike farger

Grønnkålspesto
150 g grønnkål – her bruker jeg ferdig oppdelt, kjøpt i pose
50 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
litt over 1 dl god olivenolje
ca. 1 ts sitronsaft
1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell søtpoteten og gulrøttene. Søtpoteten deler jeg først i ca. 3 cm tykke skiver, så skjærer jeg skivene i to. Gulrøttene deler jeg i tykke staver langsetter.

Sjalottløkene deler jeg i to og hvitløken deler jeg også i to, langs «magen». Har fennikelen stygt lag ytters, tar du det av. Hvis ikke, vasker du den bare før du deler den i båter. Jeg bruker å skjære av et tynt lag nederst og øverst først.

Kyllinglårene skal du dele i to. Skjær et snitt med knives der hvor kneet er. Så bruker du fingrene og knekker låret. Da ser du lett hvor du igjen skal bruke kniven for å dele kyllinglåret i to.

Fordel alt dette oppi en langpanne. Så fordeler du oljen, salt og pepper rundt og gnir det inn. Sett pannen i stekeovnen og stek i 20 minutter. Ta ut formen og legg i tomatene. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i 20 minutter. Altså 40 minutter total steketid.

Mens dette står i stekeovnen, lager du grønnkålspestoen. Hvis grønnkålen allerede er oppdelt, som den er hvis du kjøper den i pose, har du den over i en bolle. Har du en hel kål, skjærer du den i ca. 1 cm brede strimler før du har det i en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker ordentlig. La det ligge sånn i 30 sekunder. Så hvelver du det over i et dørslag og heller over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

La vannet renne av før du har det over i en matprosessor eller blender sammen med mesteparten av pinjekjernene og hvitløkfeddet. Kjør knivene rundt det blir helt opphakket. Tilsett olivenoljen, gjerne i en stråle, mens knivene går. Du skal tilsette nok olje til at det blir en forholdsvis tynn saus. Ha i sitronsaften, salt og pepper. Ta en liten smak for å kjenne om det smaker passe salt og syrlig.

God middag!

 

4 kommentarer til “Langpanne med kylling, grønnsaker og pesto”

  1. Så koslig med ekstra hefte som fulgte Hjemmet, og så dukker du også opp på TV, moro å følge deg med herlige oppskrifter.

    • Ja, det ble mange kanaler denne uken, Sigmund! Jeg har ikke sett bilaget i Hjemmet ennå, så det gleder jeg meg til å se 🙂

  2. Dette ble veldig godt. Føltes litt helg på en regntung torsdag. Enkelt å lage, og man kan sikkert «rydde litt i grønsaksskuffen» i denne retten her. Grønnkålpesto var nydelig! Også tenåringene spiste den. Vi har ei m nøtteallergi hos oss, så porsjonen ble delt i to – først parmesan i den ene runden i food processoren og så med pinje i den siste. Dine oppskrifter er gode å følge. Liker at det står gram feks i stedet fir bare «1 bunt». Takk for deilig middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon