Pasta med grønnkålpesto og stekt laks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Pasta med grønnkålpesto og stekt laks

Fy flate! Pasta ned grønnkålpesto er skikkelig, skikkelig godt! Gi den et stykke med perfekt stekt laks til, så er dagen god!

Da vi var i Los Angeles tidligere i høst, spiste vi så utrolig mye god mat. Og det var jo en av grunnene for at vi reiste tilbake dit igjen i år – for vi spiste akkurat like mye god mat da vi var der i fjor.

Èn av tingene jeg spiste, var pesto laget av grønnkål, og det var supergodt. I ettertid har jeg sett at det ligger massevis av oppskrifter ute på nettet på akkurat det, så det var nok ikke en helt nyvinning, men det var det for meg.

LES MER! Sånn lager du KLASSISK BASILIKUMPESTO

Alle dere som leser bloggen mer eller mindre fast, vet at jeg elsker pesto. Gi meg en skje med pesto, og jeg er fortapt! Derfor var dette nye bekjentskapet særdeles kjærkomment.

I tillegg til å være en drøm for sansene – og ikke minst øyet – er denne middagen gull for kroppen å spise også. Grønnkål er jo virkelig full av godsaker, og det er fisken også.

God middag!

Ingredienser

Pastaen
400 g tagliatelle
2 ts salt

Grønnkålpestoen
150 g grønnkål
50 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
1.25 dl olivenolje
1 ts sitronsaft
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Laksen
600 g laksefilet med skinn, uten bein
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
20 g smør

Slilk lager du pasta med grønnkålspesto og stekt laks

Start med pastaen

Start med å koke opp godt saltet vann for å koke pastaen i. Når vannet er klart, har du i pastaen og koker den etter anvisning på pakken.

Grønnkålpestoen

Dersom grønnkålen allerede er oppdelt, som den er hvis du kjøper den i pose, har du den over i en bolle. Har du en hel kål, skjærer du den i ca. 1 cm brede strimler før du har det i en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker ordentlig. La det ligge sånn i 30 sekunder. Så hvelver du det over i et dørslag og heller over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

La vannet renne av før du har det over i en matprosessor eller blender sammen med mesteparten av pinjekjernene og hvitløkfeddet. Kjør knivene rundt det blir helt opphakket. Tilsett olivenoljen, gjerne i en stråle, mens knivene går. Du skal tilsette nok olje til at det blir en forholdsvis tynn saus. Ha i sitronsaften, salt og pepper. Ta en liten smak for å kjenne om det smaker passe salt og syrlig.

Når pastaen er ferdig kokt, og du har helt av kokevannet, hvelver du den tilbake i kasserollen. Ha over mesteparten av pestoen og rør det sammen.

Sånn får du sprøtt skinn på den stekte laksen

Jeg er veldig glad i å kjøpe laks med skinnet på, for det smaker så utrolig godt når det er helt sprøstekt. Krydre filetene på begge sider. Varm smøret og oljen i en stekepanne på forholdsvis høy varme. Legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned, og stek i 4–5 minutter til skinnet får en gyllen farge og blir sprøtt.

Skru varmen ned til helt lav, vend fiskestykkene og la fisken ligge denne veien og steke ferdig. Det tar bare 2–3 minutter.

Her fordeler jeg resten av pestoen og pinjekjernene over middagen til slutt.

Kos deg med pasta med grønnkålpesto og stekt laks!

2 kommentarer til “Pasta med grønnkålpesto og stekt laks”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon