Torsk med wokede grønnsaker og persillesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Torsk med wokede grønnsaker og persillesaus

Mange jeg snakker med, eller som sender meg meldinger, synes det er utfordrende å finne på nye fiskemiddager som er så kjappe å lage at de passer inn på travle hverdager. Det er lett å gå til de 2-3 gjengangerne, så blir familien lei, og fiskemiddagen blir utsatt en uke eller to.

Fisk kan brukes i veldig mange varierte middager, og en fiskemiddag er egentlig ganske så enkel å lage både kjapp og god. Det synes jeg denne middagen er et strålende eksempel på!

For å gjøre middagen enda litt kjappere å lage, bruker jeg en ferdig wokblanding bestående av hodekål, rødkål, gulrot, purre, sukkererter og paprika til denne middagen, og da tar det akkurat like lang tid å lage middagen, som det tar å koke risen. Du kan selvfølgelig kutte opp grønnsakene selv. Da beregner du 10 minutter lengre tilberedelsestid.

Her kan du finne en annen oppskrift hvor jeg bruker loinstykkene sammen med bacon og tomater!

Torsk med wokede grønnsaker og en superkjapp persillesaus

til 4 personer

600 g torskefilet, gjerne loinsykke
3 ss olivenolje
litt flaksalt
nykvernet pepper
450 g ferdig wokblanding eller kutt opp dine egne grønnsaker – se teksten over for å se innholdet

Persillesaus
1 stor potte flatbladet persille
1 fedd hvitløk
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper
½ beger lettrømme

kokt ris til servering

Ta gjerne ut alle råvarene fra kjøleskapet en stund før du skal begynne med matlagingen, så blir de romtempererte.

Beregn 1 dl ris per person. Vask den godt i kaldt vann før du koker opp vann, tilsatt litt salt, og koker i 20 minutter eller som anvist på pakken.

Har du to stekepanner, kan du gjerne bruke det nå, så går hele prosessen ekstra raskt.

Del torskefileten i terninger på 3 x 3 cm. Dryss over salt og pepper. Varm opp 1 ½ ss olje i en stekepanne og legg i torsketerningene. La dem steke på relativt høy varme i 3 minutter. La bitene ligge helt i ro. Torsk er en flakete fisk som lett går i stykker dersom den blir håndtert for hardt.

Bruk en stekespade og vend stykkene. La dem steke ca. 2 minutter på den andre siden. Når den flaker seg opp, er den ferdig stekt. Hvor lang tid det eksakt tar, avhenger av temperaturen både på fisken når du startet stekingen, og temperaturen i pannen.  Gi den et ekstra minutt dersom den ikke er ferdig.

Varm opp resten av oljen enten i en annen stekepanne eller i den samme – etter at du har tatt ut fiskebitene – og ha i grønnsakene. Stek eller wok dem på høy varme i 2-3 minutter. Dryss over litt salt og pepper.

Ha både stilker og blad av persillen i en liten matprosessor el. sammen med hvitløkfeddet, salt og pepper. Kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i rømmen og kjør knivene videre. Smak til for å kjenne om sausen er passe krydret.

Da er middagen klar og det er bare å kose seg!

kjapp og veldig god torskemiddag

ris til torskemiddagen

 

 

 

 

2 kommentarer til “Torsk med wokede grønnsaker og persillesaus”

  1. Lagde denne retten en fredagskveld. Brukte ferske grønnsaker, og siden det er sesong for rotgrønnsaker nå så hadde jeg to rødbeter i grønnsaksblandingen. Av ekstra krydder hadde vi litt tørket chilli og muskatnøtt. Det ble et gourmetmåltid som vi vet at vi skal lage igjen.

    • Herlig, Turid! Så hyggelig å høre! Og så er det bestandig helt topp når man legger inn egne ting i oppskriftene – ut fra sesong eller hva man har tilgjengelig der og da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon