Mange jeg snakker med, eller som sender meg meldinger, synes det er utfordrende å finne på nye fiskemiddager som er så kjappe å lage at de passer inn på travle hverdager. Det er lett å gå til de 2-3 gjengangerne, så blir familien lei, og fiskemiddagen blir utsatt en uke eller to.

Fisk kan brukes i veldig mange varierte middager, og en fiskemiddag er egentlig ganske så enkel å lage både kjapp og god. Det synes jeg denne middagen er et strålende eksempel på!

I tillegg til å bruke fersk torskefilet fra Norway Seafoods, bruker jeg en ferdig wokblanding bestående av hodekål, rødkål, gulrot, purre, sukkererter og paprika. Og da tar det akkurat like lang tid å lage middagen, som det tar å koke risen. Du kan selvfølgelig kutte opp grønnsakene selv. Da beregner du 10 minutter lengre tilberedelsestid.

Norway Seafoods er flotte filetstykker av norsk villfanget torsk.

Her kan du finne en annen oppskrift hvor jeg bruker loinstykkene sammen med bacon og tomater!

torskebiter med wokede grønnsaker

Torsk med wokede grønnsaker og en superkjapp persillesaus
til 4 personer

600 g Norway Seafoods torskefilet
3 ss olivenolje
litt flaksalt
nykvernet pepper
450 g ferdig wokblanding eller kutt opp dine egne grønnsaker – se teksten over for å se innholdet

Persillesaus
1 stor potte flatbladet persille
1 fedd hvitløk
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper
½ beger lettrømme

kokt ris til servering

Ta gjerne ut alle råvarene fra kjøleskapet en stund før du skal begynne med matlagingen, så blir de romtempererte.

Beregn 1 dl ris per person. Vask den godt i kaldt vann før du koker opp vann, tilsatt litt salt, og koker i 20 minutter eller som anvist på pakken.

Har du to stekepanner, kan du gjerne bruke det nå, så går hele prosessen ekstra raskt.

Del torskefileten i terninger på 3 x 3 cm. Dryss over salt og pepper. Varm opp 1 ½ ss olje i en stekepanne og legg i torsketerningene. La dem steke på relativt høy varme i 3 minutter. La bitene ligge helt i ro. Torsk er en flakete fisk som lett går i stykker dersom den blir håndtert for hardt.

Bruk en stekespade og vend stykkene. La dem steke ca. 2 minutter på den andre siden. Når den flaker seg opp, er den ferdig stekt. Hvor lang tid det eksakt tar, avhenger av temperaturen både på fisken når du startet stekingen, og temperaturen i pannen.  Gi den et ekstra minutt dersom den ikke er ferdig.

Varm opp resten av oljen enten i en annen stekepanne eller i den samme – etter at du har tatt ut fiskebitene – og ha i grønnsakene. Stek eller wok dem på høy varme i 2-3 minutter. Dryss over litt salt og pepper.

Ha både stilker og blad av persillen i en liten matprosessor el. sammen med hvitløkfeddet, salt og pepper. Kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i rømmen og kjør knivene videre. Smak til for å kjenne om sausen er passe krydret.

Da er middagen klar og det er bare å kose seg!

torsketerninger med grønnsaker og persillesaus

kjapp og veldig god torskemiddag

hverdagstorsk

torsk med grønnsaker og persillesaus

ris til torskemiddagen

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Norway Seafoods

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *