Jeg vet det er så mange av dere som elsker å spise fisk til middag! Og at dere også blir glade for tips til nye og smakfulle og – ikke minst – lettvinte fiskemiddager. Her kommer dagens supertips: Thaigryte med torsk! Eller sei, eller laks og ørret. Den smaker skikkelig godt med alle de variantene. Den smaker godt med kylling også, bare så det er sagt. Så da har du altså 5 ulike varianter som du kan sjonglere mellom.

Basen er imidlertid den sammen. Jeg bruker rød karrypasta og kokosmelk.

I tillegg til torskefilet bruker jeg aspargesbønner, paprika og cherrytomater i gryten. Så kan du veldig gjerne servere den med ris, nudler eller godt brød. For eksempel disse naanbrødene.

Oppskrift på thaigryte med torsk og red curry

4 personer

50 g mild thai rød karrypasta
1 ss olivenolje
5 dl kokosmelk
200 g aspargesbønner
1 rød paprika
5 cherrytomater
600 g torskefilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1-2 ss sitron- eller limesaft
frisk koriander til servering

Ha karrypastaen i en kjele sammen med oljen. La det surre på medium varme i 3-4 minutter mens du rører. Ha i kokosmelken og kok opp.

Skjær tuppene av aspargesbønnene og del dem i mindre biter. Skjær paprikaen i terninger og cherrytomatene i to eller fire. Ha det i kjelen og la det putre i 2-3 minutter mens du deler opp torsken i terninger på ca. 3 x 3 cm. Ha dem i kjelen, kok opp igjen og la det hele stå å trekke i 4-5 minutter til fisken er ferdig.

Det at det skal stå å trekke, betyr at det skal være helt opp til kokepunktet, men det skal ikke koke. Du trenger heller ikke å røre i gryten nå, for da går fisken så fort i stykker.

Smak til med salt, pepper og sitron- eller limesaft.

Ha gryten over i en serveringsskål og ha over så mye koriander som du ønsker.

Servers med kokt ris, nudler og/eller godt brød.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *