Butter chicken og naan med safran

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Butter chicken og naan med safran

Butter chicken er en knallgod indisk middag med kylling som ligger i en fyldig og smaksrik tomatisert saus. Det finnes sikkert en million ulike utgaver av den tradisjonelle retten. Dette er min variant!

Før kyllingen går i gryten, marineres den i yoghurt og krydder. La den gjerne marineres over natten, men noen timer er også helt innafor.

Til kyllingretten har jeg bakt naan med safran. Denne versjonen er uten gjær. Originaloppskriften har jeg fra kokeboken til Anjali Pathak!

For meg er dette en perfekt familiemiddag når man har lyst til å kose seg og når man får besøk! Jeg vet ikke hvor vanlig det er, men jeg liker å bruke blomkål i min butter chicken. Det er med på å drøye ut kjøttet og bidrar med en rund og god smak til gryten.

Butter chicken og safran-naan

6 personer

Butter chicken
1 kg kylling
5 ss yoghurt naturell
3 ts mild curry paste
3 ss sitronsaft

1 ss smør
2 ss nøytral olje
1 ss mild curry paste
6 hele kardemommekapsler eller ½ ts malt kardemomme
3 fedd hvitløk
2 løk
1 ½ dl kyllingbuljong/-fond
2 ts tomatpuré
3 dl helfet kokosmelk
1 kanelstang
2 tomater
1 ss brunt sukker
½ blomkål
30 g mandler
koriander

Naan
6 brød

1 ¾ dl melk
¼ ts safran
¼ ts salt
500 g hvetemel, gjerne helt fint – av typen Tipo 0
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 egg
1 dl yoghurt naturell
3 ss flytende honning

kokt basmatiris til servering

Del kyllingen i terninger på ca. 3 x 3 cm og ha i en skål sammen med yoghurt, curry paste og sitronsaft. Bland det sammen, dekk skålen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til neste dag. Har du mindre tid, lar du kyllingen marinere på kjøkkenbenken i ca. 1 time.

Smelt sammen smør, olje og currypaste i en kjele og varm det opp på medium varme til det dufter herlig i hele kjøkkenet.

Har du hele kardemommekapsler, knuser du dem og tar ut frøene og har dem i kjelen. Eller ha i ferdig malt kardemomme. Finhakk hvitløkfeddene og løken og ha i. La det surre videre i noen minutter.

Så har du i kyllingen med marinaden den ligger i, kyllingfonden/-buljongen, tomatpureen, kokosmeljen og kanelstangen. Del tomatene i små terninger og ha i. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.

Smak til med brunt sukker.

Del blomkålen i små buketter. Del også opp stilkene og ta med. Ha det i kjelen og la det småkoke til blomkålen er myk.

Hakk opp mandlene og dryss dem og rikelig med koriander over ved servering.

Til naanbrødene koker du opp melken og safrantrådene i en kjele. La det trekke til melken har blitt lunken igjen. Bland sammen alle ingrediensene til deigen og kna den sammen. Det kan du gjøre for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Deigen må knas til du får en glatt og fin deig, ca. 5-6 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på så høy temperatur som mulig (gjerne 300 grader) og legg inn en pizzasten om du har det. Hvis du ikke har det, legger du inn et stekebrett opp ned.

Del deigen i 6 like store deler og kjevle dem ut til naan. Legg dem rett på bakestenen eller stekebrettet og stek til de puffer opp og får gyllenbrune flekker. Hvor lang tid det tar, avhenger av temperaturen i stekeovnen og om du har pizzasten eller ikke. Jeg steker mine på 300 grader, på pizzasten, i ca. 4 minutter.

Legg dem på en bakerist etterhvert som de blir ferdige. Dekk naanbrødene med et kjøkkenhåndle frem til servering.

Hell rikelig med mangochutney i en skål og server til!

 

7 kommentarer til “Butter chicken og naan med safran”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon