Buffalo wings med blue cheese dip

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Buffalo wings med blue cheese dip

Tenåringen som har flyttet hjemmefra, kom med ønske om Buffalo wings til middag her om dagen, etterfulgt av noen lenker til diverse Youtubefilmer hvor «real deal Buffalo wings» blir tilberedt. Og du vet mammahjertet er ganske så mykt for slike forespørsler når han er hjemmom, så da var det bare å se gjennom filmene og å kjøpe inn ulike hot sauces.

For sterk saus må til når man skal lage den berømte kyllingretten fra byen Buffalo – som ligger helt oppe ved Canadagrensen i USA. Det er egne sauser som heter hot sauce, som er sterke chilisauser, og det skal brukes ganske store mengder av dem når man lager sausen til Buffalo wings.

Jeg endte opp med å bruke en hot sauce som heter Cholula hot sauce – kjøpt på Meny – (se bilde lenger ned i saken), men du kan også bruke Tabasco, Red Devil og andre, tilsvarende sauser. Du får justere mengdene ut fra styrken på chilisausen du bruker. Cholula er litt sterkere enn den originale Tabascoen, men svakere enn for eksempel srirachasaus.

Ingredienser

Kyllingvingene
1 kg rå kyllingvinger
2 ts olivenolje
1 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 ts bakepulver

Buffalo hot sauce
1.5 dl hot sauce
25 g honning
50 g smør

Blue cheese dip
0.75 dl rømme
1 ss majones
50 g blåmuggost
0.25 ts hvitløkspulver
0.25 ts løkpulver
3 stilk(er) flatbladet persille
flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitron

Til servering
4 stilk(er) stangselleri
potetgull

Slik gjør du

SÅNN LAGER DU HJEMMELAGD POTETGULL! – SE HER!

Sett stekeovnen på  200 grader varmluft og kle et stekbrett med aluminiumsfolie. Legg en rist over brettet.

Jeg fikk bare tak i kyllingvinger da jeg skulle ta bildene, men du kan også bruke kyllingklubber. Ha kyllingvingene og evt. -klubbene i en bolle og ha i resten av ingrediensene. Bland det godt sammen. Fordel vingene og klubbene på risten og sett både brettet og risten i stekeovnen. Kyllingen skal steke i ca. 30 minutter. Etter 15 minutter tar du dem ut og vender på dem sånn at begge sider blir gyllenbrune.

I mellomtiden lager du den sterke sausen og dippen. Ha den hot sausen du har valgt i en kasserolle sammen med honningen og kok opp. Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.

Ha rømme, majones, blåmuggost, hvitløkspulver og løkpulver i en bolle og mos det sammen med en gaffel. Finhakk persillen og bland inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Vask stangselleriet før du deler det i tynnere stenger.

Når kyllingen er ferdig, tar du den ut. Nå kan du enten dyppe alle vingene og klubbene i den sterke sausen, eller du kan pensle bitene på begge sider. Det gjorde jeg.

Samtidig som du tar kyllingbitene ut av stekeovnen, skrur du på grillelementet på stekeovnen.

Legg kyllingbitene tilbake på risten og sett den – og stekebrettet – inn på øverste rille i stekeovnen. Grill til kyllingbitene blir fantastisk gyllenbrune og sprø. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvor varmt du får grillelementet ditt. Min stekeovn går til 300 grader, så jeg grillet kyllingbitene bare 2 minutter. Går stekeovnen til 230 grader, må du grille litt lenger.

Da er det klart for et aldeles nydelig snacksemåltid! Gled deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon