Kyllingsalat med linser og egg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsalat med linser og egg

Jeg har fått skikkelig dilla på kokt, opprevet kyllingkjøtt – litt sånn pulled feeling. Det er kjempekjekt å bruke til veldig mange ulike middager. Jeg bruker for eksempel denne fremgangsmåten når jeg lager chicken tinga.

Da akkurat denne salaten ble satt på bordet hjemme, konkluderte 14-åringen med følgende: «Mamma, dette MÅ vi ha mye oftere!» Og det er virkelig den beste tilbakemeldingen du kan få når du er opptatt av å lage hverdagsmiddager som både er kjappe å lage, smaker godt og som gjør godt for kroppen.

Love it!

PS! Ser du hvor utrolig gul plommen på egget er? Det er fordi hønene våre ELSKER mais. Sjekk ut denne filmen for å se hva som skjer når maisboksen kommer i deres nærhet!

Kyllingsalat med linser og egg

Oppskrift på kyllingsalat med pasta og linser
til 4 personer

400 g kyllingfilet
6-7 hele pepperkorn
½ ts salt
1 laurbærblad
2 egg
300 g pastaskruer
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
4-5 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 boks – 3 dl – hermetiske linser
5 soltørkede tomater
4-5 tomater
½ hjertesalat
noen greiner friske urter – her bruker jeg timian, oregano og persille

Ha kyllingfileten(e) i en kasserolle med nok vann til at det dekker, sammen med pepperkornene, saltet og laurbærbladet. Kok opp vannet og la kyllingen småkoke i 12-15minutter. Jeg bruker én stor filet på rundt 300 gram, og den trenger 15-17 minutter, mens det er nok med 12-13 minutter dersom du bruker vanlige små fileter.

Eggene, pastaen og gulrøttene kan kokes sammen i én kasserolle. Da er det kjekt å bruke pasta som skal koke maks 7 minutter, for det er så lenge jeg bruker å koke eggene. Jeg legger eggene i det kalde vannet og lar dem bli med på oppkoket. Når vannet koker, har jeg i pastaen alt etter hvor mange minutter den skal koke. Skal den koke i 6, lar jeg eggene koke 1 minutt først.

Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. La dem koke med de siste 2 minuttene. Riv eller finhakk hvitløkfeddet og bland det sammen med olivenoljen, hvitvinseddiken, flaksaltet og nykvernet pepper.

Hell innholdet i pastakjelen over i et dørslag og la det renne av. Ta ut eggene før du heller pastaen og gulrøttene tilbake i kjelen. Hell over oljeblandingen og rør det sammen.

Skyll av linsene før du rører dem inn. Del både de soltørkede- og de vanlige tomatene i mindre biter, skjær hjertesalaten i strimler og finhakk urtene. Bland alt.

Skrell eggene og del dem i to.

Fordel salaten i fire serveringsskåler og plasser et halvt egg på toppen av hver.

Nyt middagen!

Kyllingsalat med linser og egg Kyllingsalat med linser og egg

 

 

3 kommentarer til “Kyllingsalat med linser og egg”

    • Hei Kaja! Da kan du bruke den akkurat som den er. Hvis du vil ha den varm, kan du pakke den inn i litt aluminiumsfolie og varme den i stekeovnen før du har den i salaten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon