Kylling tikka-salat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling tikka-salat

Hvis du har lyst på en saftig og god salat med litt andre smaker, kan du gjerne prøve deg på denne! Nå er det jo ikke sikkert at den kommer inn under kategorien «andre smaker» hos deg, men jeg har ikke laget kylling tikka-salat før jeg fikk besøk av engelsk/indiske Anjali Patak. Hun er andregenerasjon i Patakfamilien som driver matimperiet ved samme navn, og som er verdens største leverandør av indisk mat. Du kan lese mer om besøket hennes i Matverkstedet mitt her.

Jeg tenker at denne salaten er kjekk å lage både på en vanlig hverdag og når man får gode venner på besøk.

Kylling tikka-salat

Oppskrift på kylling tikka-salat
til 4 personer

500 g kyllingfilet eller utbeinet kyllinglår
2 ss Pataks tikka masalapaste
2 ss gresk yoghurt
1 ss nøytral olje
10 cherrytomater
4 soltørkede tomater i olje
2 vårløker
ca. 150 g blandet grønnsalat
2 ss god olivenolje
1 ts hvitvinseddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
½ potte koriander

1 pakke pappadums

Del kyllingkjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha i en liten skål. Ha i masalapasten og yoghurten og rør det godt sammen. Har du det travelt, lar du det stå å marinere på kjøkkenbenken i 20 minutter. Har du litt bedre tid, dekker du bollen med plastfolie og setter den i kjøleskapet til neste dag.

Varm oljen i en stekepanne og brun kyllingbitene. La de steke noen minutter på hver side slik at de blir gjennomstekt.

Del cherrytomatene i to og skjær vårløken i tynne ringer. Skjær de soltørkede tomatene i mindre biter. Har du bare helt tørre soltørkede tomater – altså at de ikke ligger i olje – heller du litt kokende vann over dem og lar dem ligge i det varme vannet i noen minutter før du skjærer dem opp. Ha det i en bolle sammen med salaten. Rør sammen  olivenoljen, hvitvinseddiken, salt og pepper og hell over salaten.

Bland inn de stekte kyllingbitene og dryss over koriander.

På pappadumspakkene står det at de skal friteres, og det kan de gjerne, men du kan også legge dem under grillelementet i stekeovnen til de bobler opp og blir gyllenbrune. Dett grillelementet på full styrke. Pass på hele tiden, for det skifter fort fra ingen farge til brent.

Kylling tikka-salat

Anjali gir Lea og meg en grunninføring i det indiske kjøkkenet. Særdeles god stemning. 

Kylling tikka-salat Kylling tikka-salat

God middag!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Patak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon