Supersalat med quinoa og kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 4

Supersalat med quinoa og kylling

Dette er min supersalat for tiden! Noen salater kan iallfall jeg spise gang etter gang og elske det akkurat like mye hver eneste gang, og dette er akkurat en sånn salat! Den inneholder bare godsaker – både smaksmessig og helsemessig – så her er det bare å kose seg gløgg så ofte man kan. 

Jeg synes det er helt supert å bruke lårkjøttet fra kyllingen til denne salaten. Lårkjøttet smaker mer enn brystkjøttet, og det passer veldig godt sammen med de andre smakene i salaten. 

LES MER! Sjekk ut denne KYLLINGSALATEN MED CHORIZO OG BYGGRIS!

For å gi kyllingkjøttet ekstra god smak, liker jeg å bruke Fru Timians GULLKRYDDER, som er knallgodt til kyllingkjøtt. Gurkemeien og sennepen i krydderblandingen er også med på å gi kyllingkjøttet en herlig gyllen farge. Og blandingen er med på å gjøre kyllingskinnet ekstra sprøtt og godt under stekingen. 

LES MER! Her finner du Fru Timians GULLKRYDDER I NETTBUTIKKEN!

Og så bruker jeg både Fru Timians olivenolje og Balsamico med honning og sennep i dressingen som vi blander inn i salaten før servering. Og det blir aldeles yummy!

Håper at du kommer til å elske denne supersalaten med quinoa og kylling like godt som meg!

Ingredienser

Salaten
2 kyllinglår med skinn og bein
2 ss olivenolje
0.5 ts fru timians gullkrydder
0.5 ts nykvernet pepper
1.5 dl quinoa
0.5 ts salt
1 avokado
1 mango
0.5 rødløk
1 granateple
150 g fetaost

Dressingen
1 fedd hvitløk
5 ss olivenolje
1.5 ss fru timian balsamico med honning og sennep
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper

SLIK GJØR DU

Start med kyllinglårene. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. 

Legg kyllinglårene i en ildfast form og ha over olivenoljen og krydderet og gni det godt inn i kjøttet. Stek kyllinglårene i 35-40 minutter, til de er gyllenbrune og gjennomstekt. For å forsikre deg om at de er gjennomstekte, kan du stikke en kniv inn i kneleddet for å sjekke om kjøttsaften som renner ut er klar. Er den det, er kyllingen gjennomstekt.

La kyllingen avkjøles noe.

Kok quinoaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Rens avokadoen og mangoen og del kjøttet i terninger, og finhakk rødløken. Del opp granateplet og pirk ut alle kjernene. Jeg bruker bestandig å gjøre dette nedi oppvaskkummen, for det har en tendens til å sprute rød granateplesaft rundt om.

Bruker du fetaost i blokk, deler du den i terninger.

PS! Hvis du ser godt på bildet, kan du se at det ikke er med rødløk i supersalaten. Den lå igjen i en skål og jeg så den ikke før etter bildene ble tatt.

Sånn lager du dressingen

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller med en hvitløkpresse. Ha det i en liten bolle sammen med resten av ingrediensene. Om du ikke har Fru Timians Balsamico med honning og sennep, kan du bruke 1 ss balsamicoeddi, 1 ts Dijonsennep og en liten skvis med flytende honning istedenfor.

Pisk sammen ingrediensene.

Bland sammen salaten

Riv kyllingkjøttet i mindre biter. Ha alt over i en bolle og bland det sammen. Hell over halvparten av dressingen og bland den inn. Smak til for å kjenne om du skal krydre salaten med litt salt, pepper og kanskje Fru Timians Gullkrydder.

Resten av dressingen kan du servere til.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon