Et av de spørsmålene jeg ofte får, er om jeg kan komme med tips til enkel og god mat som kan serveres på type syforeningsmøter. Denne kyllingsalaten er, etter min mening, helt perfekt å servere når det står skravling og hyggelig lag på menyen!

Den er dessuten kjempefin å servere som middag hjemme på en helt vanlig dag også. Kanskje da med litt godt brød til!

kyllingsalat-med-cottage-cheese-og-majones-3

Oppskrift på kyllingsalat med hjemmelaget majones
til 4 personer

500 g kyllingfilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
200-300 g blandet grønnsalat
10-12 cherrytomater
2 dl cottage cheese

Majones
1 eggeplomme
1 ts Dijonsennep
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Start med majonesen. Ha i eggeplommen i en bolle sammen med Dijonsennepen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Er majonesen litt for tykk, kan du tilsette 1–2 ts vann helt til slutt.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha på godt med salt og pepper på kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne og legg i kyllingfiletene. La det steke på sterk varme i 2 minutter på hver side. La bitene ligge i ro mens de steker.

Sett enten stekepannen (hvis den kan inn i stekeovnen) eller legg filetene i en ildfast form og sett den inn i stekeovnen. Stikk et steketermometer midt i den ene fileten og stek til den får en kjernetemperatur på 70 grader. Ta filetene ut av ovnen og la dem hvile i noen minutter før du kjærer dem i ca. 1 cm tykke skiver.

Vask salaten og fordel den på serveringsfat. Del cherrytomatene i to eller fire og fordel dem også.

Legg over kyllingskivene før du fordeler cottage cheesen på toppen. Dryss over litt flaksalt og nykvernet pepper. Server majonesen ved siden av.

kyllingsalat-med-cottage-cheese-og-majones-2stekt-kyllingbryst-med-cottage-cheese-og-majones

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Sara! Bruker du vanlige, små kyllingfileter som du tar ut av kjøleskapet en stund før du starter med stekingen, vil 6-8 minutter være passe. Du kan bare skjære et snitt midt i den største fileten. Er den rød/rosa, lar du det stå litt til. Får du helt klar saft ut når du skjærer, er den ferdig 🙂

  1. Overraskende velsmakende rett 😀 Måtte jo prøve meg på majonesen. År og dag siden jeg lagde det sist og kan ikke huske det var særlig vellykket. Men denne ble jo knall 😄 Til og med unga likte den kjempegodt. Og gjorde seg godt med cottage cheese. Så annen dressing ble unødvendig selv for unga 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *