Dette er en knallgod middag! Superlettvint og perfekt å servere til hele familien! Beklager min fullstendige mangel på ydmykhet! Ha ha ha! Men jeg vet at dere er like glade som meg i middager som dette: bruk noen minutter for å «slenge sammen» noen ingredienser som etter en stund i stekeovnen forvandler seg til et herlig lite måltid!

Og jeg bruker bokstavelig talt bare noen minutter på preppingen også. Jeg håper at du faller like pladask som meg for middagen!

For å sette smak på fløtesausen, som jeg heller over fisken og grønnsakene, bruker jeg FRU TIMIANS DILLPESTO som jeg bare rister ut i fløten. Genialt, spør du meg 😉 Dillpestoen er en tørr blanding som både kan brukes for å lage en klassisk pesto (da rører du blandingen ut i litt kokende vann og god olivenolje), til en dressing (utblandet i rømme eller yoghurt) eller som her, blandet med fløte.

Her bruker jeg ørret, men du kan selvfølgelig også bruke laks på akkurat samme måte.

PS! Husk å vask spinaten godt dersom den ikke er vasket når du kjøper den.

Ovnsbakt ørret med spinat, tomat og Fru Timians dillpesto

til 4 personer

2 vårløk
1 rød paprika
200 g spinat
6-800 g ørretfilet
200 g cherrytomater
1 ts salt eller tilsvarende mengde Fru Timians chilisalt
nykvernet pepper
4 ½ dl matfløte
3 toppede ts Fru Timians dillpesto
en skvis lime
ruccola og vårløk til servering

6 dl vann
½ ts salt
4 dl fullkornsris

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Start gjerne med risen. Kok opp vann og salt før du har i risen. Legg over et lokk og kok risen i 10 minutter. Ta kjelen av varmen, men la lokket være på, og la risen stå i 10 minutter. Da er den ferdig og klar for servering.

Skjær vårløkene i tynne ringer og paprikaen i strimler. Dersom ørreten har skinn, fjerner du det og deler fileten opp i passende stykker.

Fordel all spinaten i bunnen av en ildfast form. Ha over vårløken, paprikastrimlene og cherrytomatene før du fordeler fiskestykkene på toppen.

Krydre dem med salt/chilisalt og pepper. Rist sammen mafløten og Fru Timian dillpesto og hell det over fisken og alt i formen.

Sett formen i stekeovnen og stek i 18-20 minutter. Da skal sausen boble og fisken gjennomstekt.

Skvis litt limesaft over fisken når du tar den ut av stekeovnen og dryss gjerne over litt ruccola og én eller to vårløk, skåret i ringer.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Har du noe alternativ dersom jeg ikke har dillpestoen din og ikke rekker å bestille den før jeg skal lage retten? 😉

    • Hei Ina! Du kan bruke en krydderblanding som du liker godt. Eller du kan bruke fersk dill 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *