Sashimisalat med avokadokrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 10 minutter

Porsjoner: 2

Sashimisalat med avokadokrem

Jeg sier bare: «Opp med hånden alle som blir fysen av disse bildene!» Jeg elsker mat som dette! Det ser superfresht ut og det smaker likedan.

Noe av det jeg liker aller best med denne maten – i tillegg til smaken – er at det er utrolig kjapt å tilberede! på 10 minutter, 15 hvis vi inkluderer oppvasken, har du denne fargerike og smakfulle middagen.

Om du vil ha middagen litt mer mettende, kan du godt koke sushiris og servere til. Da tar hele middagslagingen litt lengre tid.

LES MER: SÅNN KOKER DU PERFEKT SUSHIRIS!

Når jeg skal spise rå laks, kjøper jeg bestandig av de filetene som garanterer sushikvalitet eller går til en betjent fiskedisk hvor de ansatte kan hjelpe meg med å finne et nydelig, ferskt stykke fisk.

For å gi sashimisalaten et ekstra lite kick i smaken, drysser jeg over en skje eller to med Fru Timians Altmuligstrøssel. Jeg elsker det strøsselet og bruker det til nesten alt mulig.

LES MER: HER FINNER DU ALTMULIGSTRØSSELET I NETTBUTIKKEN MIN – OG KAN SE EN OVERSIKT OVER FORHANDERNE MINE

Ingredienser

1 mango
2 vårløk
50 g blandet grønnsalat
300 g laksefilet av sushikvalitet
2 ss fru timians altmuligstrøssel

Avokadokrem
1 avokado
1 fedd hvitløk
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
0.25 lime

Slik gjør du

Start med avokadokremen. Mos alle ingrediensene til avokadokremen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Her har jeg hatt den i en sprøytepose for å fordele den fint utover serveringsfatet etterpå, men du kan like gjerne fordele den med en teskje.

Skrell mangoen og skjær den i tynne skiver. Vårløken skjærer du i ringer, gjerne litt på skrå.

Når du skjærer skiver til sashimi eller sushi skal du bestandig skjære skivene mot hodet på fisken. Da blir skivene best og finest. Sjekk ut det nederste bildet for å lettere skjønne hvilken vei jeg mener.

Skjær laksefileten i skiver.

Fordel salaten utover et serveringsfat før du danderer laks, mango, vårløk og avokadokrem over der.

Dryss Fru Timian Altmuligstrøssel over til slutt. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon