Stekt ørret med fargerik pastasalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Stekt ørret med fargerik pastasalat

Elsker fargene i denne middagen! Smakene  også, bare så det er sagt! Vi spiser store mengder med pastasalat i en eller annen form hjemme hos oss, både fordi det er kjapt og enkelt å lage, supergodt og det er lett å blande inn gode grønnsaker i pastasalaten.

I denne versjonen steker jeg opp ørretfileter som jeg serverer til, men du kan også spise pastasalaten alene som en middag!

Ingredienser

Pastasalaten
400 g pastaskruer
2 ts salt
1 fedd hvitløk
2 ss yoghurt naturell
1 ss majones
1 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 gulrot/gulrøtter
50 g sukkererter
8 cherrytomater
0.5 rød paprika
0.5 oransje paprika
2 vårløk
12 greiner basilikum
12 greiner flatbladet persille

Ørreten
600 g ørretfilet med skinn, uten bein
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

Kok opp vann og salt og kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag og la den renne av.

Mens pastaen koker, river du hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og har i en stor bolle sammen med yoghurt, majones, sennep, sitronsaft, flaksalt og pepper. Hell så den ferdigkokte og avrente pastaen over i bollen og bland det sammen. Jeg bruker ikke å skylle den ferdigkokte pastaen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Den avkjøles ganske fort allikevel når jeg blander den med dressingen.

Skrell gulrøttene og del i små terninger. Del sukkerertene i mindre biter og ha dem og gulrotbitene i en bolle og hell over kokende vann. La det ligge i 30 sekunder før du heller det over i  dørslaget og slår over nok kaldt vann til å stoppe kokeprosessen.

Del cherrytomatene i to og paprikaene i småbiter. Vårløken i tynne ringer og hakk opp basilikumen og persillen. Bland alt godt sammen i bollen.

Dryss salt og pepper på begge sidene av ørretfiletene og stek dem på forholdsvis sterk varme i en panne med olje. Legg filetene med skinnsiden ned og stek til skinnet har blitt gyllebrunt og sprøtt. Da skrur du varmen ned til minimum, vender fiskestykkene og steker til fisken blir rosa innvendig eller akkurat gjennomstekt.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon