Laksemiddagen som hele familien elsker!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Laksemiddagen som hele familien elsker!

Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen! Gjør ikke du også? Jeg vet ikke om smelle sammen er det mest betegnende uttrykket, men det føles jo innimellom litt sånn når det skal gå kjapt mellom det ene og det andre slaget.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage middagen da jeg lagde den, og hadde store planer om å reise i butikken først for å kjøpe med diverse ingredienser jeg hadde tenkt ut skulle kombineres med laksen som allerede lå på plass i kjøleskapet. Men så var plutselig alle så himla sultne at det var bare å finne fram fra krinker og kroker og se hva som allerede fantes i hus. Og det var jo slett ikke lite.

Det morsomste funnet var en uåpnet boks med italiensk mascarponeost som faktisk hadde gått ut på dato for 3 måneder og 15 dager siden – og den brukte jeg i middagen!!! Oster og sure melkeprodukter – og spesielt de variantene som har mye fett i seg – holder seg utrolig lenge etter holdbarhetsdatoen under forutsetning av at det er oppbevart kaldt hele tiden og at det er uåpnet. Med en gang pakken eller boksen åpnes, kommer det en annen bakterieflora inn og holdbarheten blir vesentlig kortere.

Laksemiddagen som hele familien elsker!

Dette trenger du for å lage laks med grønnsaker og pasta på 20 minutter til 4 personer
400 g pasta – jeg brukte pastarør
salt til pastavannet
2 store gulrøtter
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 ts Maldonsalt
godt med nykvernet pepepr
1 ts – med topp – tørket oregano og timian (jeg har en blanding med tørket Middelhavsurter som jeg bruker)
1 dl creme fraiche
2 dl mascarpone – du kan også bruke 3 dl creme fraiche totalt og kutte mascarponen
ca. 1 dl vann
1 squash
1/2 brokkoli
600 g laks

Når man lager middag som dette, som skal bli fort ferdig, gjelder det å starte med råvarene i riktig rekkefølge og så bare ha dem i kjelen etterhvert som de gjøres klare.

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Vask eller skrell gulrøttene og ha dem i en kjele eller stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløkfeddene og chilien og ha i også. Hvis du ikke er glad i sterk mat, skraper du ut frøene fra chilien før du finhakker den. Ha i saltet, godt med nykvernet pepper og den tørkede oreganoen.

Ha i creme fraiche, mascarpone (hvis du bruker det) og vann og rør det sammen med resten.

Del squashen i store terninger og brokkolien i forholdsvis små terninger.

Del laksen i tynne skiver og dander på toppen over resten av ingrediensene. Dryss over litt salt og pepper før du legger legger litt bakepapir tett inntil fisken – slik at du får et tett lokk – og lar varmen på plata være slik at dette er akkurat på kokepunktet.

Fisken trenger bare noen få minutter på å bli ferdig, ca. 4 minutter, litt avhengig av hvor tykke fiskestykkene dine er.

Laksemiddagen som hele familien elsker!

Laksemiddagen som hele familien elsker!

God middag!

 

14 kommentarer til “Laksemiddagen som hele familien elsker!”

  1. Hei, dette så kjempegodt ut! 🙂

    Er det mulig å erstatte Creme Fraiche med rømme da jeg har laktoseintoleranse? Evt fløte?

  2. Så pussig ☺Jeg lagde denne lakseretten fra fri fantasi for en tid tilbake. Jeg brukte snøfriskost og matfløte i stedet for mascarapone og creme fresche. Ble godt mottatt av gjestene

  3. Så godt det ser ut 😛
    Har noe laktosefri lett kesam som går ut på dato nå…kan det brukes? Om det skiller seg litt, evt er ikke farlig for oss 2 slukerne – smaksmessig tenkte jeg på?.. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon