Det kan umulig være mulig å lage ertestuing fortere enn denne! Ikke en gang om du kjøper den ferdig i butikken og bare skal varme den. Dessuten blir den kjempegod!

Jeg bruker Bonduelle hermetiske erter til ertestuingen, og det eneste jeg gjør når jeg lager den, er å varme ertene i en kasserolle, tilsette litt olje, salt og pepper før jeg moser det med en stavmikser. Fiks ferdig på 2 minutter. Herlig.

Ertestuing passer jo til veldig mye forskjellig. Her slår den følge med stekt torsk, potet og gulrot. Skikkelig tradisjonell og god middag!

Stekt torsk med verdens kjappeste ertestuing

Oppskrift på stekt torsk med superkjapp erstestuing og grønnsaker
til 4 personer

Torsken
600 g torskefilet 
uten skinn og bein
½ ts salt
nykvernet pepper
1 ss rapsolje
20 g smør

Superkjapp ertestuing
2 bokser Bonduelle hermetiske erter
4 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper

Grønnsaker
8 mediumstore poteter
1 ts salt
4 gulrøtter

Start med potetene. De bruker lengst tid på å bli ferdig. Kok opp vann i en kasserolle. Ha i potetene og saltet og kok potetene møre. Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Ha dem i kokevannet de siste 4-5 minuttene.

Del torskefileten i 4 like stykker og dryss over salt og pepper. Smelt sammen smør og olje i en stekepanne. Legg filetene med skinnsiden ned (selv om den nå er uten skinn). Stek på litt over medium varme i 3–4 minutter. Vend stykkene og stek dem i ca. 3 minutter på den andre siden. Når fiskekjøttet flaker seg fint, er de ferdig stekte.

Om du vil ha ertestuingen varm eller kald, er helt opp til deg. Begge deler er veldig godt. Samme hvilken løsning du velger, heller du først ut væsken i boksene. Vil du ha den varm heller du så ertene i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det være forholdsvis svak varme på. Bruk en stavmikser til å mose ertene mens du varmer den. Så snart den er varm nok, rører du inn salt og pepper. Og da er den ferdig!

Vil du ha den kald, gjør du akkurat det samme, men bare moser ertene i en bolle istedenfor en kasserolle.

Da er det bare å servere! Her har jeg pyntet litt med gressløk.

Stekt torsk med verdens kjappeste ertestuing Stekt torsk med verdens kjappeste ertestuing

 

 

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *