Laksewraps
Laks er kjempegodt å ha i tortillelefser samme med annet godt! Her steker jeg laksefileter først som jeg så deler opp i mindre deler og fordeler utover lefser sammen med avokado, tomat, ost og tortillachips. Det blir skikkelig snaddermiddag som passer perfekt å spise hvilken som helst dag i uken!
For å gi ekstra god smak til laksen, smører jeg utover litt chilisaus utover filetene før jeg steker dem.
Kos deg!
Laksewraps med avokado og tortillachips
til 4 personer
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1-2 ts sambal oelek – chili paste
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
½ rødløk
1 rød paprika
2 ss olivenolje
1 avokado, tynne skiver
1 tomat, hakket
150 g ost
koriander
12-15 tortillachips
4 store tortillalefser
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
Smør sambal oelek utover fiskefiletene og krydre dem med salt og pepper. Legg dem i en form og sett dem i stekeovnen. Stek dem i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte.
Mens fisken stekes, kan du gjøre klart resten. Finhakk rødløken og del paprikaen i små terninger. Du kan bruke både rødløken og paprikaen rå, eller du kan ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i noen minutter. Da får det litt mildere smak.
Skjær avokadoen i tynne skiver og tomaten i små terninger. Riv osten.
Legg utover tortillalefsene og fordel alt som skal i, hele veien over, midt på lefsene. Brett leksene og klem dem litt flate. Jeg liker å varme 1 ss olivenolje i stekepannen og steke wrapsene i 1-2 minutter sånn at lefsene blir gylne og litt sprø.
Server gjerne litt ekstra med tortillachips til!
Ser godt ut, dette kan jeg lage til resten av familien!
Toppers! God middag til dere alle 🙂