Stekt torsk med råstekte poteter!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Stekt torsk med råstekte poteter!

Steker du torsken som jeg gjør her, får du garantert en skikkelig saftig torsk hver eneste gang! Jeg vet at mange synes torskemiddagen fort blir litt tørr og tam nettopp fordi torsken har blitt tørr under stekingen. Da er den rett og slett stekt for hardt eller for lenge! Men, bruker du samme framgangsmåte som jeg gjør her, kan jeg garantere deg at du får et saftig og kjempegodt resultat hver eneste gang!

Jeg tenker at dette er en luksuriøs middag som er kjempekjapp å lage og som derfor er akkurat like fin å servere på en tirsdag som på en lørdag! Skikkelig snadder!

Torsken steker jeg i smør og så har jeg i en klunk med Moninis olivenolje med sitron helt på slutten av steketiden. Den gir en akkurat passe sitronsmak til den ferdige retten.

Tidligere har jeg skrevet om både basilikumoljen, pizzaoljen og hvitløk- og chilioljen fra Monini også. Klikk deg gjerne inn for å få gode tips om dem også.

Monini Classico er Italias mest solgte olivenolje og det er min samarbeidspartner, Haugen-Gruppen, som importerer den hit til Norge.

Ingredienser

Torsken
800 g torskefilet
2 ts salt
nykvernet pepper
50 g smør
2 ss monini olivenolje med sitron

Potetene
900 g potet
4 ss monini classico olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
greiner timian noen

Slik gjør du

Start med potetene for de tar lengst tid.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Del potetene i mindre biter. Disse er så små i utgangspunktet at jeg bare har delt dem i to. Er de større, deler du dem i flere biter. Ha potetbitene i en langpanne og ha over olje, salt, pepper og timian og bland det sammen. Sett formen i stekeovnen og stek potetene i 20-25 minutter. Blir de for brune på utsiden før de er gjennomstekte, skrur du ned varmen.

Fordel 1½ ts salt på torskefiletene og la det ligge slik i 15 minutter. Skyll dem så i kaldt vann før du deler dem i passe store serveringsstykker og drysser over resten av saltet. Ha smør i stekepannen og varm den til litt over middels varme. Legg i fiskesykkene med skinnsiden ned – du ser hva som er skinnsiden selv om skinnet ikke er der lenger. Stek filetene i nøyaktig to minutter på hver side. Ta tiden! Trekk stekepannene bort fra varmen. Hell olivenoljen over fiskestykkene. Legg over et lokk og la fisken hvile i 5 minutter. Da er den klar for servering.

Den blandingen av smør og olivenolje med sitron som ligger igjen i stekepannen når du tar ut fisken, fordeler du over fiskestykkene ved servering. Den smaker kjempegodt!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

2 kommentarer til “Stekt torsk med råstekte poteter!”

    • Hei Siren Merethe! Som en generell regel kan du bruke over- og undervarme istedenfor varmluft på alle oppskrifter. Øk gradene et sted mellom 10 og 20 grader i forhold til det som står i oppskriften med varmluft. Og stek bare ett brett av ting av gangen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon