Fiskeposer med asiatiske smaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Fiskeposer med asiatiske smaker

Fiskeposer er en helt genial oppfinnelse, spør du meg! De kan tilberedes både i stekeovnen og på grillen, og det er kjempelett å variere innholdet dersom noen absolutt ikke vil ha med for eksempel ditt favorittkrydder.

Her har jeg tilsatt både sitrongress, hvitløk, ingefær og soyasaus og dermed gitt fiskeposene en asiatisk touch. De ble skikkelig gode!

Jeg bruker bestandig å pakke fiskeposene først inn i bakepapir og så ha aluminiumsfolie rundt bakepapiret. Det er bare fordi jeg ikke liker å spise mat rett fra aluminiumsfolie. Du kan jo selvfølgelig bare bruke folie og så eventuelt ha maten over på en tallerken. Det funker også veldig så bra. Godt blir det!

Ingredienser

Fiskeposene
1 stilk(er) sitrongress
1 fedd hvitløk
5 cm ingefær
2 rødløk
1 gulrot/gulrøtter
1 rød paprika
700 g laksefilet uten skinn og bein
2 ts søt soyasaus
2 ts oyster sauce kan utelates
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Risen
3 dl ris
4.5 dl vann
1 ts salt

Til servering
1 lime
koriander

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Gjør klar 4 bakepapir/aluminiumsfolie som skal brukes til fiskeposene (se teksten øverst).

Skjær av den nederste delen samt det ytterste laget av sitrongresset før du legger kniven flatt på strået og presser hardt ned sånn at det blir litt flatklemt. Så kan du finhakke både sitrongresset, hvitløkfeddet og ingefæren. Rødløken kan du skjære i tynne båder mens gulroten og paprikaen kan skjæres i staver. Fordel mesteparten av dette på de 4 bakepapirene. La litt av sitrongresset, hvitløken og ingefæren være igjen.

Hvis det er skinn på fisken, kan du gjerne fjerne det før du deler fileten i 4 like store stykker og legger oppå grønnsaken. Fordel soyasausen, østersausen, salt og pepper over fisken og grønnsaken, og avslutt det hele med å drysse saklt, pepper og resten av sitrongresset, hvitløken og ingefæren over fiskestykkene.

Klem sammen papirene, med folien rundt, sånn at det blir helt tette poser.

Stekes i ca. 20 minutter. Det tar litt kortere tid om du bare bruker folie.

Skjær limen i båter og klem saften over ved servering. Jeg elsker koriander, så jeg drysser massevis over før jeg skal spise.

Vask risen godt i kaldt vann før du koker den etter anvisning på pakken.

God middag!

2 kommentarer til “Fiskeposer med asiatiske smaker”

    • Hei Anne!
      Du finner det innimellom i grønnsakshyllene i de vanlige dagligvarebutikkene. Ellers så bruker de å ha det på Meny, OBS! og de store matbutikkene. I tillegg til innvandrerbutikkene. Om du ikke finner det, kan du bare kutte det ut fra oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon