Fiskeposer er en helt genial oppfinnelse, spør du meg! De kan tilberedes både i stekeovnen og på grillen, og det er kjempelett å variere innholdet dersom noen absolutt ikke vil ha med for eksempel ditt favorittkrydder.

Her har jeg tilsatt både sitrongress, hvitløk, ingefær og soyasaus og dermed gitt fiskeposene en asiatisk touch. De ble skikkelig gode!

Jeg bruker bestandig å pakke fiskeposene først inn i bakepapir og så ha aluminiumsfolie rundt bakepapiret. Det er bare fordi jeg ikke liker å spise mat rett fra aluminiumsfolie. Du kan jo selvfølgelig bare bruke folie og så eventuelt ha maten over på en tallerken. Det funker også veldig så bra. Godt blir det!

Fiskeposer med laks og asiatiske smaker

til 4 personer

Fiskeposene
1 stilk sitrongress
1 fedd hvitløk
4-5 cm ingefær
2 rødløk
1 gulrot
1 rød paprika
700 g laksefilet
2 ts søt soyasaus
2 ts østersaus – kan utelates
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 lime til servering
koriander til servering

Risen
3 dl ris
4 ½ dl vann
1 ts salt

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Gjør klar 4 bakepapir/aluminiumsfolie som skal brukes til fiskeposene (se teksten øverst).

Skjær av den nederste delen samt det ytterste laget av sitrongresset før du legger kniven flatt på strået og presser hardt ned sånn at det blir litt flatklemt. Så kan du finhakke både sitrongresset, hvitløkfeddet og ingefæren. Rødløken kan du skjære i tynne båder mens gulroten og paprikaen kan skjæres i staver. Fordel mesteparten av dette på de 4 bakepapirene. La litt av sitrongresset, hvitløken og ingefæren være igjen.

Hvis det er skinn på fisken, kan du gjerne fjerne det før du deler fileten i 4 like store stykker og legger oppå grønnsaken. Fordel soyasausen, østersausen, salt og pepper over fisken og grønnsaken, og avslutt det hele med å drysse saklt, pepper og resten av sitrongresset, hvitløken og ingefæren over fiskestykkene.

Klem sammen papirene, med folien rundt, sånn at det blir helt tette poser.

Stekes i ca. 20 minutter. Det tar litt kortere tid om du bare bruker folie.

Skjær limen i båter og klem saften over ved servering. Jeg elsker koriander, så jeg drysser massevis over før jeg skal spise.

Vask risen godt i kaldt vann før du koker den etter anvisning på pakken.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *