Det blir ekstra god smak av svinefileten når den blir surret av bacon før den stekes gyllenbrun og fin! Det blir skikkelig god smak det!

Her får den baconsurrede svinefileten følge av en av mine pastafavoritter – nemlig pasta med basilikumpesto. Jeg har laget den som en salat med også sukkererter og tomater denne gangen.

Oppskrift på baconsurret svinefilet med pastasalat
til 4 personer

Svinefileten
ca. 500 g svin indrefilet
125 g bacon
flaksalt
nykvernet pepper

Pastasalaten
300 g pastaskruer eller -rør
1 ts salt til kokevannet
40 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 fedd hvitløk
40 g fersk parmesan
ca. 1 ¼ dl god olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
en liten skvis sitronsaft
10-12 cherrytomater
125 g sukkererter
1 liten bunt med gressløk
her pynter jeg med gressløkblomster

Ta svinefileten og baconet ut av kjøleskapet i god før du skal steke eller grille maten. Tørk av svinefileten før du krydrer den med salt og pepper. Du skal ha bacon rundt etterpå, så du trenger ikke veldig mye salt. Surr baconet stramt rundt kjøttet. Klem og rull litt på fileten slik at baconet fester seg godt til kjøttstykket.

Denne fileten har jeg grillet, men du kan like gjerne brune den i stekepannen. Felles for begge versjonene er at den brunes hele veien rundt først – bruk litt olje i stekepannen dersom du bruker den – så etterstekes den enten i stekeovnen (på 170 grader) eller legges på indirekte varme på grillen – til den har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Bruk steketermometer! La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver og serverer.

Kok pastaen din i godt saltet vann til den er al dente. Det betyr at den fremdeles skal ha litt tyggemotstand. Hell den over i et dørslag og la den renne av.

Mens pastaen koker, lager du pestoen.

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Da får du frem nøttesmaken best mulig. Ha pinjekjernene og basilikumbladene i blenderen. Rens hvitløken og del den i litt mindre biter. Del også opp parmesan før du har det oppi blenderen. Kjør rundt til det meste har blitt most sammen. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med salt,  pepper og en skvis sitron.

Rør pestoen inn i den ferdigkokte pastaen.

Del tomatene og sukkerertene i to og hakk opp gressløken. Bland det inn sammen med pastaen. Pynt med gressløkblomstene.

Nyt middagen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *