Pastasalat med svinefilet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat med svinefilet

Jeg leste nettopp en undersøkelse som sa at hver av oss her på bjerget spiser 14 ulike middager i gjennomsnitt! Eller var det 15? Mange var det iallfall ikke. Du kan jo for moro skyld skrive ned de middagene du bruker å lage, så kan du se hvor langt du kommer!

Èn ting som iallfall er helt sikkert og det er at pastasalat (riktignok i mange ulike varianter) kommer høyt opp på den listen hos oss. Jeg tror nesten ikke at hverdagene våre hadde gått samme om det ikke var for pastasalaten. 

Pasta i en eller annen variant har jeg bestandig liggende i skapet og veldig mye av de andre tingene jeg bruker å putte i, er også råvarer som bruker å befinne seg på kjøkkenet mitt. I denne varianten er det bare svinefileten jeg kjøpte inn spesielt til middagen.

Oppskrift på pastasalat med svinefilet, avokado og tomater
til 4 personer

300 g pastaskruer
salt
350 g ytrefilet av svin
1 ss olivenolje
1 ss smør
nykvernet pepper
1 toppet ss majones
2 toppede ss creme fraiche eller rømme
1-2 ts grov sennep
2 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk
15-16 cherrytomater, her bruker jeg i ulike farger
1/2 oransje paprika
1 bunt gressløk
4-5 greiner basilikum
1 avokado

Kok pastaen etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Når pastaen er al dente, som betyr at den fremdeles skal ha litt tyggemotstand i seg, heller du den over i et dørslag og heller på nok kaldt vann til at kokeprosessen stoppes.

Sett stekeovnen på 175 grader. Gni salt og pepper rundt svinefileten. Smelt sammen olje og smør i en stekepanne og brun fileten på sterk varme rundt det hele. Stikk et steketermometer mitt i fileten. Legg den over i et ildfast fat eller sett stekepannen i stekeovnen og stek fileten til den har fått en kjernetemperatur på 70 grader. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.

Mens pastaen koker og kjøttet steker, lager du klart resten av salaten.

Ha majonesen i en bolle sammen med creme fraiche/rømme og grov sennep. Ikke bruk typisk pølsesennep, men en annen grov type eller Dijonsennep. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør inn.

Del cherrytomatene i 2 eller 4, avhengig av hvor store de er, og paprikaen i små terninger. Hakk opp gressløken og basilikumbladene. Det er lurt å legge basilikumbladene oppå hverandre for så å snitte dem. Da blir de finest hakket opp.

Hvelv den ferdigkokte pastaen i bollen. Del avokadoen først i to, så i terninger og bland forsiktig inn både dem og kjøttskivene.

God middag!

 

Ett kommentar til “Pastasalat med svinefilet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon