Hjemmelivet hos oss hadde definitivt vært særdeles mye vanskeligere å gjennomføre om det ikke var for oppfinnelsen av pastasalat! Det serveres i uendelige versjoner hjemme hos oss. Både fordi alle liker det kjempegodt og fordi det er så lettvint å lage. Og så kan smakene varieres ut fra hva vi har i skuffer og skap.

Her krydrer jeg kyllingstrimler med fajitaskrydder og steker kjapt i stekepannen, koker pasta og lager en kjapp dressing bestående av majones, rømme og grov sennep.

Ferdig middag på rundt 20 minutter. Det kan vi like.

Pastasalat med kylling, cherrytomater og salat

til 4 personer

1 ss olivenolje
300 g kyllingstrimler
2 ts fajitaskrydder
300 g fullkorns pastaskruer
1 toppet ss majones
1 toppet ss lett creme fraiche eller lettrømme
1–2 ts grov sennep
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk
16 cherrytomater, her bruker jeg i ulike farger
1 paprika
½ crispsalat

Varm oljen i en stekepanne. Ha i kyllingstrimlene og dryss over fajitaskrydderet. Stek til alle bitene er gjennomstekte. Det tar ca. 5 minutter.

Kok pastaen etter anvisning på pakken i saltet vann.

Mens pastaen koker og kjøttet steker, lager du klart resten av salaten.

Ha majonesen i en stor bolle sammen med creme fraiche/rømme og grov sennep. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør inn.

Del cherrytomatene i to og paprikaen i små terninger. Del salaten i mindre biter.

Når pastaen er ferdig, hvelver du den over i et dørslag og lar den renne av. Hvelv den så over i bollen med rømmedressingen og rør det godt sammen. Ha i resten av ingrediensene og bland alt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *