Pastasalat med kylling, cherrytomater og salat
Hjemmelivet hos oss hadde definitivt vært særdeles mye vanskeligere å gjennomføre om det ikke var for oppfinnelsen av pastasalat! Det serveres i uendelige versjoner hjemme hos oss. Både fordi alle liker det kjempegodt og fordi det er så lettvint å lage. Og så kan smakene varieres ut fra hva vi har i skuffer og skap.
Her krydrer jeg kyllingstrimler med fajitaskrydder og steker kjapt i stekepannen, koker pasta og lager en kjapp dressing bestående av majones, rømme og grov sennep.
Ferdig middag på rundt 20 minutter. Det kan vi like.

Ingredienser
1 ss olivenolje
300 g kyllingstrimler
2 ts fajitaskrydder
300 g pastaskruer, fullkorn
1 ss majones
1 ss lett creme fraiche
2 ts grov sennep
flaksalt
nykvernet pepper
1 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk
16 cherrytomater
1 paprika
0.5 crispysalat
Slik gjør du
Varm oljen i en stekepanne. Ha i kyllingstrimlene og dryss over fajitaskrydderet. Stek til alle bitene er gjennomstekte. Det tar ca. 5 minutter.
Kok pastaen etter anvisning på pakken i saltet vann.
Mens pastaen koker og kjøttet steker, lager du klart resten av salaten.
Ha majonesen i en stor bolle sammen med creme fraiche/rømme og grov sennep. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør inn.
Del cherrytomatene i to og paprikaen i små terninger. Del salaten i mindre biter.
Når pastaen er ferdig, hvelver du den over i et dørslag og lar den renne av. Hvelv den så over i bollen med rømmedressingen og rør det godt sammen. Ha i resten av ingrediensene og bland alt.

