Fiskesuppe med asiatisk touch

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Fiskesuppe med asiatisk touch

Jeg vet virkelig ikke om de bruker rosenkål noen steder i Asia, men med sine 4,6 milliarder mennesker er det kanskje å oppdrive noen steder. Ha ha ha! Jeg bruker iallfall rosenkål i denne fiskesuppen hvor jeg også bruker kokosmelk, kaffir lime og fish sauce. Alt smaker som vi nok mer forbinder med det østlige kjøkkenet.

Jeg elsker både smakene og fargene i denne suppen! Og det faktum at dem er skikkelig lettlaget og kjapp å tilberede. Håper du synes den smaker like godt som jeg.

Ingredienser

2 fedd hvitløk
3 cm ingefær
1 løk
2 gulrot
200 g rosenkål
100 g cherrytomater
0.25 potte gressløk
200 g laksefilet uten skinn og bein
200 g torsk
200 g reker med skall
3 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
8 dl helfet kokosmlek
2 kaffir limeblad(er)
2 ss fish sauce
1 liten boks mais
1 lime

Slik gjør du

* Kaffir limeblader får du kjøpt i innvandrerbutikker og noen store supermarkeder. Hopp over dem dersom du ikke får tak i. Fish sauce bruker de å ha stående i hyllen med asiatiske tørrvarer i butikkhyllene.

Prepp gjerne alle råvarene før du starter, så har du full kontroll på hele prosessen.

Både hvitløkfeddene, ingefæren og løken skal skrelles og finhakkes. Gulrøttene skrelles og deles i ca. 4 cm lange staver.

Fjern det ytterste laget på rosenkålen og kast. Jeg liker å bruke mesteparten av rosenkålen i bladversjon, så skjær løs bladene til rosenkålen har blitt bitteliten. Da kan du dele den i to. Legg det til side.

Cherrytomatene deler du i to, gressløken finhakkes, fisken i terninger på ca. 3 x 3 cm og rekene renser du.

Ha hvitløk, ingefær og løk i en kjele sammen med olivenoljen og halvparten av saltet og pepperen og la det surre på forholdsvis lav varm ei 3-4 minutter.

Ha i kokosmelken, kaffir limeblandene og fish sausen og kok opp. Så har du i gulrotstrimlene og lar det koke opp igjen. Etter 3 minutters koking, kan du ha i fiskebitene, maisen, tomatene og rosenkålen og la det koke opp igjen. Fiskebitene trenger 3-4 minutter helt opp under kokepunktet for å bli ferdige.

Riv det grønne av limeskallet og ha i sammen med saften fra halve limen og smak til. Kjenn også om du trenger å tilsette mer salt, pepper og eventuelt fish sauce.

Ha i rekene og gressløken helt til slutt.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon