Supergod fiskesuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod fiskesuppe

Jeg simpelthen elsker fiskesuppe! Både den enkle og lettvinte varianten, som ofte blir servert til middag hjemme hos oss, og varianten der jeg koker kraft av fiskebein før jeg setter i gang med selve suppeproduksjonen. Denne suppen er  i sistnevnte kategori, og passer – i alle fall hjemme hos oss – best å servere i helgen.

I denne suppen bruker jeg uer, laks og torsk – av den enkle grunn at det var det de hadde liggende i fiskedisken da jeg var der. La oppskriften være retningsgivende, og ikke en fasit, dersom de ikke har de samme fiskeslagene i din fiskedisk.

Vil du servere godt brød sammen med fiskesuppen, er disse eltefrie rundstykkene helt supre!

Kos deg med en skikkelig god fiskesuppe du også!

Supergod fiskesuppe

Dette trenger du for å lage supergod fiskesuppe til 4 personer

Til kraft
1 kg fiskenakke/-hode og evt. andre fiskebein – gjerne med noe fiskekjøtt på
1 gulrot
½ purre
½ løk
1 laurbærblad
10 pepperkorn
litt salt

Til suppen
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ½ ss hvetemel
1 liter kraft – som vi akkurat har kokt
3 dl fløte
1 fennikel
2 gulrøtter
10-15 dråper tabasco
Maldonsalt
nykvernet pepper
300 g uerfilet
300 g laksefilet
300 g torskefilet
fiskerester fra fisken vi akkurat har kokt kraft av
1/3 potte dill
½ squash

Ha fiskenakken og -beina i en kasserolle. Hell over nok kaldt vann til at det dekker fisken. Skrell gulroten og del i mindre biter og ha i både gulrotbitene samt purren og løken oppdelt i mindre – men forholdsvis store – biter. Kok opp vannet og la vannet være på kokepunktet i de kommende 20-30 minuttene.

De første kokeminuttene, vil det danne seg et hvitt skum på toppen av kokevannet. Bruk en stor skje til å ta det av. På den måten får du en klar og fin kraft. Når skummingen er ferdig, tilsetter du larurbærbladet og pepperkornene.

La kraften avkjøles noe før du fortsetter. Ta forsiktig fiskebitene ut av kraften. Alt fiskekjøttet tar du vare på. Det skal du bruke i fiskesuppen. Resten av beinene samt grønnsakene, kaster du. Gulrotbitene kan du gjerne dele opp og bruke i suppen etterpå. De smaker helt fantastisk.

Sil kraften gjennom en sil. Da er du klar for å begynne på selve suppen.

Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter til løken har blitt helt blank. Den skal ikke ta farge. Rør inn melet og spe med kraften, litt etter litt. La det koke opp mellom hver speing. Da er det lettere å røre ut melklumpene. Ha i fløten og kok opp.

Hakk opp fennikelen og skjær gulrøttene i små terninger og ha i. La det koke i 4-5 minutter. Ha i tabascosausen, salt og pepper. Smak til Del opp den rå fisken og ha i. Kok opp igjen og la suppen ligge på kokepunktet i 6-7 minutter. Fiskerestene fra kraftkokingen, deler du opp i passe stykker og har i de siste 2 minuttene.

Hakk opp dillen og rør inn i suppen rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Skjær tynne flak av squashen – jeg bruker grønnsaksskrelleren min – og plasser oppi suppen når du serverer den.

Kos deg!

Supergod fiskesuppe Supergod fiskesuppe Supergod fiskesuppe Supergod fiskesuppe

Ikke tid til å lage denne nå, men har lyst på en god fiskesuppe? Da kan du prøve ut denne oppskriften!

 

Følg meg gjerne på sosiale medier!

Supergod fiskesuppe

 

 

2 kommentarer til “Supergod fiskesuppe”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon