Kokos- og chilisuppe med stekte scampi

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kokos- og chilisuppe med stekte scampi

Jeg vet jeg har skrevet det før, og jeg skriver det gjerne igjen! Jeg er veldig svak for en god suppe! Det fine med suppe er at du veldig kjapt og enkelt kan lage deg en skikkelig god en. Den ultimate smaken får du selvfølgelig når du bruker god, hjemelagd kraft, men det er sjelden hverdagene gir rom for koking av det. Så med mindre jeg har noe på lager i fryseboksen, tyr jeg til ferdig buljong eller fond. Nå er det heldigvis mulig å få kjøpt gode fonder i de aller fleste butikker.

Kokos- og chilisuppe med stekte scampi

Dette trenger du til 4 personer
20 rå scampi/store reker
3 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
2 grønne chili
2 stilker bladpersille
2 kaffir limeblad evt. 1 ts opphakket
1 buljongterning/tilsvarende mengde fond
2 bokser á 4 dl kokosmelk
salt
pepper

Kokos- og chilisuppe med stekte scampi

Legg rekene til tining på en avis. Rens dem så. Fjern skallet, skjær et snitt langs ryggraden og fjern tarmen. Du kan godt la skallet på halen være igjen. Legg rekene til side.

Finhakk hvitløkfeddene og sjalottløken og ha mesteparten av det i en kasserolle sammen med olivenoljen. (Litt skal brukes til rekene etterpå) La det surre på svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og gjennomsiktig. I mellomtiden finhakker du chilien og blad persillen. Her bruker jeg hele persillen med både stilk og blad og chilien med frø. Du kan eventuelt fjerne frøene hvis du ikke ønsker suppa for sterk. Ha det i kjelen og la det surre videre i ett minutt eller to.

Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la det småkoke i 5–6 minutter. Smak til med salt. Saltinnholdet i de ulike buljongene og fondene er veldig forskjellig, så det er vanskelig å angi noen mengde her.

Varm opp litt olje i en stekepanne og ha i rekene. Stek dem på sterk varme i noen minutter på hver side. Når de skifter farge fra grå til rosa, er de ferdige. Skru ned varmen noe og ha i resten av hvitløken og løken. La det surre med i panna i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Vil du gjøre det litt ekstra fint til servering, kan du træ rekene på en grillpinne før eller etter stekingen.

PS! Når du kjøper scampi, så se bestandig etter ett av disse merkene på pakken!

 

10 kommentarer til “Kokos- og chilisuppe med stekte scampi”

  1. Greit nok, men jeg lurer på hvor det blir av norsk mat og tradisjoner? Omtrent alt som lages nå er utenlandsk mat, og våre mattradisjoner blir borte i all hvitløken, chili, pesto og annet ‘hot’ som ikke har noe med våre tradisjoner å gjøre. Ja, jeg blir både provosert og lei. Hjertesukk.

  2. Hei

    Veldig spennende med nye råstoffer, ukjente smaker og ny inspirasjon. Jeg har stor glede av å blande nytt med gammelt, det gir hverdagen mer variasjon og muligheter til overraskelser i helgene.Fint å få ukjente rastoffer omtalt, hvor de kjøpes og hvordan de kan brukes slik at vi lett kan sette i gang med prøving på eget kjøkken. Takk for gode tips! Liv

  3. Hei. Sitter i Tallinn og leser matoppskriftene dine. Gleder meg til å komme hjem og lage både fiskekaker og suppe! Koser meg med ukemenyene hver eneste uke:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon