Nudelsuppe med steinbit, sopp og minimais

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Nudelsuppe med steinbit, sopp og minimais

Jeg kjenner at jeg automatisk blir litt ekstra glad når jeg ser denne nudelsuppen! Fargene slår i mot meg på en riktig så herlig måte! Det er jo sånn at vi spiser med øynene før vi rekker å putte maten i munnen, og nettopp derfor er det så viktig at maten ser innbydende ut.

Det som er herlig med denne nudelsuppen er at den, i tillegg til å smake skikkelig godt, er nesten latterlig enkel å lage. Her snakker vi maks 20 minutter fra start til ferdig middag!

Det går helt fint å bytte ut steinbiten med torsk, sei, laks og ørret hvis det er det du har tilgjengelig.

Oppskrift
til 4 personer

200 g eggnudler
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
150 g sjampinjong
125 g babymais
1 1/2 l fiskekraft eller fiskebuljong
600 g steinbitfilet (eller annen fisk)
4 vårløk
1/2-1 rød chili
1 neve spinatblader
flaksalt
nykvernet pepper

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og legg dem tilside.

Skrell hvitløkfeddet og skjær det i løvtynne skiver. Chilien skjærer du opp i så tynne ringer som du greier. Ha det i en kasserolle sammen med oljen og la det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til hvitløken har blitt helt blank.

Del sjampinjongene i skiver og hver minimais i 3 deler og ha det i kasserollen. Ha i grønnsaksbuljongen eller fiskekraften og kok opp. Del steinbiten i terninger på ca. 3 x 3 cm og ha i kasserollen. La suppen komme opp til kokepunktet, men ikke la den koke. Fiskebitene bør ligge i kraften i 6–7 minutter.

Skjær vårløkene i litt skrå skiver og chilien i tynne skiver og ha både ringene og spinatbladene i kasserollen. La det ligge i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du må ha i, avhenger veldig av hvor salt buljongen eller kraften din er.

Fordel nudlene i 4 suppeskåler før du fordeler i resten av suppen.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon