Thailandsk fiskesuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Thailandsk fiskesuppe

Da jeg nylig var i Bangkok lærte jeg et lurt tips når det kommer til tilberedning av risnudler. Før har jeg bestandig brukt å legge dem i en bolle med kokende vann – ofte med det resultatet at de klistrer seg ganske mye sammen før de er myke og klare til bruk.

Nå lærte jeg at det beste er å legge nudlene i en bolle med lunkent vann til de er passe myke. Da klistrer de seg ikke sammen og er mye enklere å jobbe med når du skal ha dem i en wok eller en suppe etterpå.

Denne suppen tenker jeg på som en ypperlig hverdagssuppe. Det betyr at du virkelig ikke må følge oppskriften til punkt og prikke. Følg den gjerne helt slavisk, men vit at du kan lage den selv om du ikke har alle ingrediensene tilgjengelig. Da kan du bruke den som en inspirasjon!

Riktig god middag til deg!

Thailandsk fiskesuppe

Oppskrift på thailands fiskesuppe – til 4 personer
125 g risnudler
1 liten rødløk
3 fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
2 kaffirlimegressblad (kan utelates)
2-4 ss red currypaste
3 sjampinjong
1 boks (4 dl) kokosmelk
1-2 dl vann
1 tomat
1 liten squash
200 g laks
200 g torsk
125 g bønner
125 sukkererter
2 vårløk
saft av 1/2 lime
koriander

Ha risnudlene i en bolle og hell over nok lunkent vann til at det dekker. La det ligge slik i ca. 10 minutter til nudlene har blitt forholdsvis myke.

Finhakk rødløken, hvitløken og ingefæren og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i 4-5 minutter. Har du kaffirlime-blad, har du dem i kasserollen sammen med curry pasten og sjampinjongene – som du skjærer i småbiter. Hell i kokosmelken og vannet og kok opp.

Skjær tomaten i småbiter og squashen i små terninger og ha i suppen. La det hele koke i 3-4 minutter. Del opp laksen og torsken i små terninger og ha i suppen. Kok opp igjen og la suppen være rett over kokepunktet i 6-7 minutter.

Del opp bønnene og sukkerertene. Bønnene har du i når det er igjen 3 minutter koketid, og sukkerertene når det er igjen 30 sekunder. Skjær vårløken i tynne ringer og dryss over suppen like etter sukkerertene. Ha i nudlene. Klem over limesaft og smak til med salt og pepper.

Like før servering klipper du av koriander og drysser over suppen.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon