Kjapp fiskesuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjapp fiskesuppe

Her kommer oppskriften på en lettvint fiskesuppe med kokosmelk.

Her på Østlandet er det kaldt vær og meldt øsende regn og da er det deilig å ha suppe til middag! Jeg er veldig svak for suppe og nesten ingenting smaker bedre enn suppe når det er surt og kaldt. Godt lent over en glohet suppetallerken er du sikret at du holder varmen både innvendig og utvendig. I Trøndelag sier man at du skal spise suppe til svetten drypper fra panna.

Kjapp fiskesuppe

Dette trenger du til 4 personer 
1 fedd hvitløk
1-2 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
2 poteter
1 gulrot
2 ss hvetemel
1 boks (4 dl) kokosmelk
3 ts fiskesaus
1-2 terninger fiskebuljong eller tilsvarende mengde fond
6-7 dl vann
200 g torskefilet uten skinn og bein
200 g laksefilet uten skinn og bein
2 vårløk

Riv hvitløken og ingefæren på den fine siden av rivjernet og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i noen minutter, til det dufter deilig i hele kjøkkenet. I mellomtiden skreller du potet og gulrot og deler dem opp i små terninger.

Ha hvetemelet i kasserollen og rør det inn før du sper med kokosmelken. La det koke opp før du rører ut klumpene med en visp. Tilsett potet- og gulrotbitene, fiskesaus, buljong og vann og kok opp igjen. La det småkoke i noen minutter. Smak til for å kjenne om det er passe salt. Vil du ha litt mer smak, tilsetter du litt mer fiskesaus. I mellomtiden gjør du klart resten.

Del opp fisken i litt store terninger. Vask vårløken og skjær den i ringer.

Når potetbitene begynner å bli ferdige, har du i resten av ingrediensene. La suppa komme opp til kokepunktet igjen. Sett på et lokk og la det syde (det vil si at varmen skal være helt oppunder kokepunktet) i 5 minutter. Så er suppa klar til servering!

Kjapp fiskesuppe

Slurp i vei!

Kjapp fiskesuppe

Det er godt å ha noe å knaske på til suppa!

8 kommentarer til “Kjapp fiskesuppe”

  • Hei MorR!
   Fiskesaus er en asiatisk saus lagd av ansjos som legges lagvis i store beholdere med salt. Her får det stå og gjære. Smaken er ganske svak selv om lukta kan være litt stram når du åpner flaska. I Sydøst-Asia bruker de fiskesaus i stedet for salt.
   Du får kjøpt fiskesaus i innvandrerbutikker.
   Marit 🙂

 1. Suppa ble god! Jeg hadde i litt nepe og fennikel i tillegg, det funket bra. Og litt cayennepepper, det setter en god spiss.

 2. Det hørtes kjempegodt ut, Beate.
  Jeg blir så glad når jeg får tilbakemeldinger om at oppskriftene blir brukt, og når det blir gjort egne vrier på dem. Det er supermoro!
  Marit 🙂

 3. Hei og takk for mange gode oppskrifter. Lagde suppa i dag, men er det riktig at det skal være 1 1/2 liter vann?
  Veldig mye kraft i forhold til andre ingredienser synes vi.

  • Det er jeg helt enig med deg i, Mona. Veldig mye væske. Med 4 dl kokosmelk, vil jeg si at 6-7 dl vann høres mer riktig ut. Jeg endrer i oppskriften. Takk for at du sa fra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon